National

Cererea lui Adrian Nastase de scurtare a pedepsei cu sase zile, respinsa

Publicat: 03 oct. 2012
1

Cererea formulata de Adrian Nastase, de eliminare din condamnarea la doi ani de inchisoare dispusa in dosarul „Trofeul calitatii” a celor sase zile in care a stat internat la Spitalul Floreasca, in urma tentativei de sinucidere, a fost respinsa astazi de judecatori, potrivit România TV. Decizia nu este definitiva.

Adrian Nastase a fost adus, ieri dimineata, la Tribunalul Bucuresti, pentru judecarea unei cereri de computare. Fostul premier le-a cerut magistratilor eliminarea din condamnarea sa definitiva a celor sase zile in care a fost internat la Spitalul Floreasca, aratând ca din 20 pâna in 26 iunie a fost arestat si a stat sub paza in unitatea sanitara.

In contestatia la executare inaintata in 17 septembrie Tribunalului Bucuresti Adrian Nastase solicita „computarea” (scaderea perioadei de arest preventiv din timpul total al pedepsei privative de libertate la care este condamnata o persoana-n.r.) celor sase zile pe care le-a petrecut internat la Spitalul Floreasca.

Cererea fostului premier a fost respinsa miercuri de judecatori.

Perioada de spitalizare nu poate fi calculata ca executata daca persoana condamnata isi provoaca afectiunile pentru care necesita internare, a explicat, marti, procurorul prezent la judecarea cererii lui Adrian Nastase de eliminare din condamnarea sa a zilelor petrecute la Spitalul Floreasca.





Comentarii
  • Adi ce mai conteaza 6 zile. Vorba romanului „Unde merge mia merge si suta”. Nu? Oricum in libertate ori la „academie” romanul tot plateste taxe si impozite. Nu am auzit niciodata ca nu sunt fonduri pentru pusariasi dar pentru pensionari, care au muncit o viata, tot timpul s-au scremut sa aloce niste procente mai mari. Oricum cand iesiti de acolo, tot hoti o sa fiti, bineinteles mai specializati.

Adauga un comentariu