Magazin

Cernea, jignit din nou de Mazare

Publicat: 12 apr. 2013
1

Noua initiativa legislativa a deputatului Remus Cernea, privind introducerea parteneriatului civil intre homosexuali, l-a scos din nou din sarite pe primarul Constantei, Radu Mazare. Acesta a spus despre Cernea ca este „tampita”. Reactii virulente au venit si din partea arhiepiscopului Tomisului, Teodosie.

Presedintele PSD Constanta, Radu Mazare, l-a reevaluat pe deputatul Remus Cernea, avand in vedere noua propunere a acestuia, privind reglementarea parteneriatului intre persoanele de acelasi sex.

„Am gresit; e tampita rau”, a transmis Mazare jurnalistilor de la replicaonline.ro, atunci cand a fost solicitat sa emita un punct de vedere cu privire la propunerea lui Cernea.

La fel de ingrijorat s-a aratat si arhiepiscopul Tomisului, Teodosie. „Doamne fereste! Numai la asta nu ne asteptam. Daca face asemenea propunere, inseamna ca este un om cu gandire confuza, bolnava. Nu se explica altfel. Nu ai cum sa gandesti asa ceva, daca traiesti in normalitate si privesti lucrurile intr-o fire a lor. Eu am spus ca este de compatimit. Omul acesta are nevoie de psiholog. Dupa psiholog trebuie sa urmeze duhovnicul. Psihologul trebuie sa-i insufle ideea ca nu suntem ai nimanui si ca lucrurile nu se fac numai instinctual. Aceste persoane, care ajung in starea aceasta, isi anuleaza ratiunea. Ele actioneaza numai sub imperiul instinctului. Pacat ca si dansul este in aceasta situatie”, a declarat, pentru replicaonline.ro, Inalt Prea Sfintitul Teodosie.

Intrebat daca va incerca sa poarte un dialog duhovniceasc cu parlamentarul USL, ierarhul Tomisului a spus i-a in calcul aceasta varianta.

„Ma gandesc serios sa port un dialog duhovnicesc. Chiar este de compatimit. Oamenii acestia, care au ajuns intr-o extrema de anormalitate, sunt de o pervertire a firii noastre si instinctele se dezlantuie fara sa mai poata fi controlat. Cum sa gandim asa?”, il intreaba Arhiepiscopul Tomisului pe Cernea.

O intalnire intre Arhiepiscopul Tomisului si parlamentarul Remus Cernea ar urma sa aiba loc saptamana viitoare. „El nu crede in Dumnezeu din moment ce a venit cu o asemenea gogoasa. Este un om cu o pregatire si ar trebui sa isi puna ratiunea in lucrare, talentele pe care le are, sa vina in folosul ratiunii. Ratiunea fara credinta este oarba. Acum chiar este nevoie sa intram in dialog cu el. Un om cand are o gandire bolnava nu trebuie doar sa-l condamnam, ci sa-l ajutam (…) Eu ma gandesc la psihologi, medici, un grup de preoti, de parlamentari care sa stam de vorba cu el foarte serios. Chiar are nevoie de ajutor. Noi nu condamnam niciodata pacatosul si pacatul. Noi trebuie sa-l sprijinim, sa iasa din impas. Izolarea nu este o solutie”, a tinut sa explice IPS Teodosie.

Intrucat proiectele impotriva Bisericii si a crestinilor ortodoxi au fost anuntate de catre Remus Cernea in Postul Pastelui, cel mai lung si mai aprig post din an, IPS Teodosie are si o explicatie.

„Cu siguranta slujeste cuiva care-l ispiteste in post. Orice gandire urata, impotriva lui Dumnezeu, impotriva firii omului, nu vine decat dupa o inspiratie nefireasca si trebuie sa avem mai multa rugaciune si mai mult dialog cu el. Cred ca este nevoie de o insistenta preocupare a noastra fata de un om care ar putea sa scape de aceste obsesii ale raului. Se aude ca s-au proclamat aceste anormalitati in alte tari, dar Romania este o tara crestina, cu sentimente crestine”, a declarat IPS Teodosie.

Cu doar patru zile in urma, Radu Mazare il catalogase pe deputatul Verzilor Remus Cernea drept „un tampit”, dupa ce a aflat ca acesta anuntase un proiect de lege prin care bisericilor li s-ar fi taiat finantarea directa de la stat, acesta urmand sa fie inlocuita de o taxa speciala ale carei incasari urmau sa fie transmise cultelor.

„Sunt suparat pe deputatul Cernea. Eu vazusem la stiri, dar nici prin cap nu mi-a dat ca o sa fie unul de-al nostru, ca de fapt l-am adoptat, mai greu, mai chinuit, ne-a rugat premierul, luati-l ca sa pot sa inchid alianta, a pufait Nicu mai tare, pana la urma l-am adoptat. Si el, tampitul, altfel ce pot sa spun.

Au venit ziaristii, stiti ca deputatul a facut o initiativa sa nu mai fie finantate cultele de la buget de la guvern, stiti ? A avut aceasta initiativa domnul deputat de la Verzi, care in loc sa alerge pentru noi, care l-am sustinut, l-am ajutat, ca sa iasa deputatul constantenilor, sa alerge sa ne deblocheze lucrurile blocate ca sunt multe lucruri blocate inclusiv pe chestiuni de mediu. El, domnul de la Bucuresti, acolo, din sferele lui inalte, are alte preocupari. El se cearta cu Biserica, se cearta cu popii, un tampit, ce pot sa zic despre el”, a declarat Radu Mazare, potrivit Mediafax.

Adauga un comentariu