News Flash:

Certificarea standardului de calitate a mediului

31 Mai 2005
1175 Vizualizari | 0 Comentarii
•In data de 6 mai 2005, RAJAC Iasi a obtinut certificatul ISO 14001 cu nr. 299, care atesta faptul ca regia indeplineste cerintele unui sistem adecvat de management de mediu.

Standardul ISO 14001 este un instrument care, implementat la RAJAC Iasi, permite gestionarea mai atenta a impacturilor pe care le produc unele activitati, produse sau servicii prestate de catre organizatie asupra mediului. Obiectivul ISO 14001 este de a promova protectia mediului si evitarea poluarii mediului in conformitate cu cerintele socio-economice, cu atat mai mult cu cat domeniul de valabilitate a ISO 14001 este la scara mondiala. Acest lucru presupune implicit alinierea la cerintele pe plan european in ceea ce priveste protectia mediului, in contextul in care, odata cu intrarea in Uniunea Europeana, Iasi devine granita de est a acesteia. Avantajele urmarite de regie prin introducerea sistemului de management de mediu sunt imbunatatirea performantelor de mediu, inclusiv a calitatii privind mediul a produselor si serviciilor oferite, reducerea poluarii, gestionarea mai buna a resurselor utilizate, cat si o pregatire mai buna pentru situatii de urgenta si capacitate de raspuns.
Totodata, prin certificarea sistemului de management de mediu, RAJAC Iasi are in vedere si: 1) constientizarea personalului si cresterea competentelor acestuia pe activitatile si serviciile pe care le desfasoara; 2) cresterea increderii acordate de public, oficialitati, clienti, banci si asiguratori; 3) imbunatatirea imaginii si capacitatii regiei de a fi recunoscuta, pe plan local, national si international, printr-o performanta imbunatatita privind mediul.
In politica de mediu adoptata de catre RAJAC Iasi s-au avut in vedere urmatoarele principii: respectarea legislatiei si a tuturor reglementarilor relevante de mediu aplicabile serviciilor din regie; reducerea consumurilor de resurse naturale; reducerea evacuarilor poluante in mediu; promovarea unor practici de mediu mai bune in relatiile cu clientii.
In acest sens, managementul la cel mai inalt nivel al RAJAC Iasi va urmari sa imbunatateasca continuu Sistemul de Management implementat, ceea ce inseamna implicit imbunatatirea conditiilor de mediu si prevenirea poluarii pe toate ariile de operare pe care unitatea isi desfasoara activitatea.
Ing. Ion Toma
Director General
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1495 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014672 (s)