News Flash:

Certificat constatat nelegal de prima instanta. Transport Public ramane proprietarul terenului

9 August 2010
532 Vizualizari | 0 Comentarii
Tribunalul Bacau a constatat nelegalitatea certificatului de atestare a dreptului de proprietate emis de Consiliul Judetean pentru societatea Transport Public, in data de 15 mai 2009. Sentinta Tribunalului este atacabila cu recurs, ea nefiind definitiva si irevocabila. Avocatii societatii afirma ca dreptul de proprietate al Transport Public asupra terenului de 3,3 hectare situat pe strada Narciselor 14 bis nu este atins de hotararea instantei. Juristii Consiliului Judetean, cei care au avizat legalitatea emiterii certificatului, au declarat pentru cotidianul Desteptarea ca vor face recurs. De cealalta parte, primarul Romeo Stavarache pare sa fi inceput campania electorala. Acesta a declarat la ultima sedinta a Consiliului Local ca prin constatarea nelegalitatii certi ficatului, „dreptul de proprietate asupra terenului este al Primariei Bacau”. Terenul apartine societatii de transport inca de la privatizare. Prin Incheierea nr. 2302 din 10 februarie 2003, judecatorul Violeta Chiriac admitea cererea de inscriere in Cartea Funciara a terenului de 3,3 hectare, teren aflat „in proprietatea lui SC Transport Public SA”.

Sentinta nedefinitiva

Decizia Tribunalului nu este definitiva. Aceasta poate fi atacata cu recurs in termen legal. Juristii CJ Bacau, institutia care a emis in 2009 certificatul de atestare a dreptului de proprietate (facsimil), au declarat pentru cotidianul Desteptarea ca vor formula recurs la decizia instantei. Catalina Bruma, secretarul judetului Bacau, s-a declarat suprinsa de afirmatiile primarului facute la ultima sedinta a CL, cand Romeo Stavarache a decretat ca certificatul a fost emis in baza unei legi abrogate. Bruma a apreciat ca prin declaratiile facute, edilul bacauan s-a substituit instantei de judecata. „Primarul ma uimeste cu iesirea lui. Vad ca prin ceea ce declara a ajuns sa motiveze solutia instantei, in lipsa unei motivari facuta chiar de catre instanta. La acest moment, nu exista o motivatie scrisa formulata de instanta. Primarul nu are cum sa se subroge instantei. Noi, partile din dosar, nu avem cunostinta despre ce e consemnat in motivare. Ma surprinde iesirea primarului. Hotararea e atacabila cu rescurs. Vom formula, fara probleme recurs. Pe de alta parte, ca juristi suntem foarte curiosi sa vedem ce motivare va avea sentinta pronuntata. Nu ne asteptam la aceasta solutie, dar noi am mai pierdut in prima instanta si am castigat la recurs”, a afirmat secretarul judetului.

Privatizare facuta conform legii

Privatizarea societatii Transport Public s-a realizat in intervalul 2002 – 2003. Prin Contractul de vanzare cumparare de actiuni nr.13093 din 17 aprilie 2002 (facsimil), Consiliul Local Bacau vindea catre Asociatia „Transport Public – PAS” Bacau un numar de 62.470 de actiuni, adica pachetul integral de actiuni al societatii Transport Public. Articolul 7.5 – „Terenul”, capitolul 5, din Contract stipula ca la data semnarii contractului terenul intra in proprietatea cumparatorului. „Vanzatorul (n.r. – Consiliul Local) atesta ca Societatea are in folosinta suprafata de 33.422 mp si la data semnarii prezentului contract intra in proprietatea acestuia (n.r. – a cumparatorului)”, se arata in articolul citat. Ulterior, prin Incheierea nr. 2302 din 10 februarie 2003, terenul este inscris in Cartea Funciara (nr. 15268/N) ca fiind „proprietatea lui SC Transport Public SA Bacau” (facsimil).
In urma unei Rezolutii emise in mai 2010, dupa o sesizare efectuata de presedintele Consiliului Judetean – Dragos Benea, DNA a apreciat ca privatizarea societatii Transport Public a fost realizata fara prejudicierea municipiului Bacau si ca „valoarea terenului a fost inclusa in totalul valorii pachetului de actiuni ce urma a se vinde”.
„Nu se poate aprecia ca exista temeiuri convingatoare referitor la existenta elementelor constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice (...), cu producerea unui prejudiciu in paguba municipalitatii Bacau, intrucat vanzarea-cumpararea de actiuni s-a facut la valoarea cea mai mare stabilita de evaluatori”, se arata in Rezolutia intocmita de procurorii anticoruptie.
(Sursa - Desteptarea)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4288 (s) | 22 queries | Mysql time :0.317834 (s)