News Flash:

CET a gasit nereguli la asociatiile de proprietari

23 Februarie 2009
2952 Vizualizari | 4 Comentarii
CET a gasit nereguli la asociatiile de proprietari
• Acestea nu sunt foarte grave • Administratorii sunt acuzati ca incaseaza bani de la populatie si nu platesc cu prioritate facturile de agent termic


In urma verificarilor efectuate in perioada 2 - 20 februarie la zece asociatii de proprietari, reprezentantii Biroului de Recuperare Creante din cadrul SC CET Iasi au intocmit procese verbale de constatare, fiind semnalate mai multe aspecte care, din punctul de vedere al furnizorului de energie termica, reprezinta abateri grave. Astfel, la unele asociatii de proprietari nu s-au organizat si desfasurat, conform legii, cel putin o data pe an, adunari generale ale locatarilor. De asemenea, la unele asociatii de proprietari listele de plata lunare au fost afisate cu intarziere, fapt care a determinat cresterea penalizarilor datorate furnizorilor.

"Mai mult decat atat, sunt asociatii care incaseaza contravaloarea penalizarilor, insa folosesc aceste sume pentru plata debitelor la utilitati a altor proprietari", sustin inspectorii CET. Printre alte deficiente sesizate de acestia se numara unele greseli de calcul remarcate la listele de plata, multe dintre acestea neavand viza cenzorilor si a presedintilor de asociatii, incalcari ale prevederilor Legii 469/2002 (in urma incasarilor de la locatari, pentru plata de utilitati, administratorii nu efectueaza plati la toti furnizorii), precum si lipsa de implicare a unor presedinti in ceea ce priveste somarea locatarilor rau-platnici.Amenzi de pana la 3.000 lei

Asociatiile verificate au fost urmatoarele: Asociatia de Proprietari PT 12 Dimitrie Cantemir (presedinte Petru Chiriac, administrator Margareta Mandiuc), Asociatia de Proprietari Strapungerii Silvestru, nr.28, Bloc CL 8 (presedinte Ioan Astefanesei, administrator Dana Duca), Asociatia de Proprietari Sos. Arcu,nr.77, Bloc T9, sc. A (presedinte M. Vrabie, administrator Delia Florian), Asociatia de Proprietari Bloc T3 A (presedinte Valeria Miron, administrator Delia Florian), Asociatia de Proprietari Bloc F7-2, sc.C, D, E (presedinte Elena Botezatu, administrator Delia Florian), Asociatia de Proprietari Strapungerii Silvestru, nr.62 ,Bloc CL 11 (presedinte Remus Pantelimonescu, administrator Delia Florian), Asociatia de Proprietari Str. Zugravi, nr.7-9, Bloc F7-1 (presedinte Tudor Contulescu, administrator Delia Florian), Asociatia de Proprietari Sos.Arcu, nr.77, Bloc T8 (presedinte Gheorghe Padineanu, administrator Delia Florian), Asociatia de Proprietari nr.13A Dimitrie Cantemir (presedinte Constantin Cojocaru, administrator Eugenia Catarschi) si Asociatia de Proprietari CUG Bloc 968, sc. A, B, C (presedinte Vasile Popa, administrator Corina Duca). "Comisiile de indrumare si control au adus la cunostinta presedintilor asociatiilor de proprietari verificate deficientele constatate, stabilind de comun acord termene de remediere a acestora. Nerespectarea acestor termene va duce la realizarea de propuneri de sanctionare a celor care se fac vinovati cu amenda contraventionala de la 500 lei la 3.000 lei, potrivit Legii nr. 230/2007, art.56, alin.2, lit.a, precum si la propunerea de retragere sau suspendare a Atestatului de Administrator de Imobil, conform Legii nr.469/2002, art.10, alin.1", a declarat Neculai Parasca, purtatorul de cuvant al SC CET Iasi.
In schimb, unii administratori de asociatii sustin ca demersul CET este inutil. "Nu-mi dicteaza CET-ul ce sa fac eu in asociatia noastra de proprietari. N-au decat sa verifice ce acte vor, insa tot cenzorii si locatarii decid ce facturi se platesc acum si care raman a fi achitate atunci cand vor fi bani. In ceea ce-i priveste pe rau-platnici, sa se duca Melinte la usa lor", a spus administratorul unei asociatii de proprietari din zona Mircea cel Batran.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (4)

rodica  | #59141
FURNIZORII AU UITAT CA ISI I-AU SALARIILE DIN BANII CARE II DUC ADMINISTRATORII.AR TERBUI SA MUNCEASCA O LUNA LA ASOCIATII SI DUPA ACEEA SA MAI DISCUTE
Admin  | #59142
Cu ce drept cei de la C.E.T. fac verificari in actele unor asocitii private? Cum iasi permit acesti indivizi care nu stiu cum sa gestioneze bugetul lor , sa oblige asociatiile cui sa plateasca facturile? Daca s-ar face cum vor ei bietii oameni nu ar mai avea nici un fel de utilitati. Asociatiile sa nu permita nimanui sa umble in actele ei. Pentru control verificari exista biroul de control asociatii din cadrul primariei, care la orice sesizare poate controla asociatiile, s-au daca vreun membru al asociatiei doreste poate cere o expertiza contabila pe cheltuiala lui. In rest doar cenzorul si presedintele au obligatia de a verifica situatia din asociatie. C.E.T-ul sa isi fac ordine in ograda lui si sa nu se mai amestece in ciorba altora.
mirela  | #59143
Artrebui verficate toate punctele de incasare a intretinerii a celor de la termoservice, ca si ei iau penalizari nejusificate, si o verificare mai amanuntita c ne incarca la cheltuieli gospodaresti , isi cumpara si pentru ei acasa detergenti si alte prosuse , rechizite, etc..sefii de cara aranjeaza cu acete pucte de plata a intret. si nuplatesc tevile care le trec prin casa. Cum poate cineva sa fie sef de scara daca nu loc in apartament vine numai sa profite de locatari , si la toata lumea ii este frica de un excroc, seful de scara de a bl.847 sc. a nu loc in apartament dar este sef de scara
coco  | #59144
administratorii conduc si unele asociatii cu probleme,dar si cand isi ridica salariul de vreo 2200-3000 de ron,nu spun la nimeni ! jucati cinstit daca sunteti cinstiti ! afisati salariile voastre si apoi discutam de munca pe care o depuneti. Nu mai spun de smecheriile pe care le faceti prin jonglarea incasarilor...!! va scoate lumea in strada cat de curand..!!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015275 (s)