Eveniment-Social

CET, data in judecata de Ape Prut pentru… 2.500 lei

Publicat: 26 nov. 2010
1

@ Termocentrala nu poate achita facturile pentru apa deversata in reteaua Administratiei Bazinale de Apa Prut – Barlad

Centrala Electrica de Termoficare (CET) Iasi SA a ajuns la fundul sacului. Oficialii termocentralei nu mai pot achita nici facturi banale de cateva mii lei. Din aceasta cauza, ei ajung sa fie dati in judecata de alti prestatori de servicii. Astfel, Administratia Bazinala de Apa Prut – Barlad a deschis o actiune de chemare in judecata a CET Iasi SA in data de 24 noiembrie. In actiunea inregistrata la Judecatoria Iasi, reprezentantii ABA Prut – Barlad solicita plata unor facturi in valoare de doar… 2.585 lei. Banii s-au acumulat in contul apelor uzate deversate de CET II Holboca in retelele administrate de ABA Prut Barlad. „Este vorba de o serie de facturi neachitate de reprezentantii CET Iasi SA. Conform contractului incheiat cu reprezentantii termocentralei, ei deverseaza cantitatile de apa uzata in reteaua noastra, iar noi percepem un tarif pentru aceasta operatiune. Cum s-a depasit data scadentei facturilor, am ales actiunea in instanta pentru a ne recupera debitele”, a declarat Dan Buruiana, purtatorul de cuvant al ABA Prut – Barlad.

CET habar nu are

Contactati telefonic, reprezentantii CET Iasi SA nu stiau de actiunea celor de la ABA Prut – Barlad. Acestia asteapta sa fie chemati in fata instantei de judecata pentru a explica modalitatea de stingere a debitelor solicitate. „Nu stim nimic de o astfel de actiune. Asteptam sa fim citati pentru a vedea cu exactitate despre ce este vorba”, a declarat Lacramioara Pintilie, purtatorul de cuvant al CET Iasi SA.
Nu este prima data cand termocentrala ieseana e tarata in instanta de furnizori sau societati comerciale prestatoare de servicii. Den-Dan SA sau Unicom Top Energy sunt doi dintre frunizorii care au ales sa-si ceara in instanta banii datorati de CET. Daca in primul caz, procesul este inca pe rol, in al doilea, reprezentantii Unicom Top Energy au reusit anul trecut sa-si recupereze toata suma pentru carbunele livrat catre termocentrala in iarna 2008 – 2009. Si asta numai dupa ce sefii CET Iasi SA au facut un imprumut impovarator, de 7,9 milioane euro, de la Bancpost SA.   

Comentarii
  • Deoarece prin apartamentele celor debransati,trec tevile calde a celor care au caldura de la CET,rezulta ca si ei sunt OBLIGATI sa plateasca facturile venite la incalzire si atunci CET/ul va avea bani.MAI ALES CA, CALDURA TRECE PRIN PERETII APRTAMENTELOR ASA CUM CALCULEAZA FACTURA DE CALDURA,CEI DESTEPTI.

Adauga un comentariu