News Flash:

CET Iasi SA primeste 27 milioane Euro de la UE

28 Octombrie 2009
885 Vizualizari | 0 Comentarii
CET Iasi SA primeste 27 milioane Euro de la UE
Hotararile privind aprobarea diminuarii capitalului social al CET Iasi SA, aprobarea trecerii din domeniul privat in domeniul public al municipiului Iasi a componentelor de structura si aprobarea studiului de fezabilitate a proiectului denumit "Retehnologizarea sistemului de termoficare in vederea conformarii la normele de protectia mediului privind emisiile poluante in aer si pentru cresterea eficientei in alimentarea cu caldura urbana" au fost votate ieri, in cadrul sedintei de Consiliu Local. Costurile eligibile sunt de 53,14 milioane Euro, iar costul actualizat al proiectului este de 46,01 milioane Euro, in timp ce venitul net din operatiuni este de 11,97 milioane Euro. Cum taxele pentru utilizator nu acopera costurile totale, aceasta suma nu poate fi dedusa din costul actualizat al investitiei. Proiectul poate primi o contributie din partea Uniunii Europene de 50 la suta din costurile eligibile, respectiv 26,57 milioane Euro. Bugetul de stat al Romaniei ar trebui sa acopere 45 la suta din investitii sau 23,91 milioane Euro, iar Primaria Iasi, restul de cinci la suta, reprezentand 2,66 milioane Euro. Analiza economica porneste de la analiza financiara, eliminand transferurile, precum impozitele pe salarii si penalitati pentru dioxid de carbon. Principalul motiv care sta la baza sustinerii proiectului este ca sunt evaluate beneficiile privind scaderea emisiilor de dioxid de carbon si dioxid de sulf, a calitatii serviciului cu mai putine intreruperi in furnizarea apei calde si a serviciilor de incalzire. Marimea beneficiilor externe s-a calculat la o valoare de 9,69 milioane Euro pentru anul 2013. S-a stabilit ca nu au existat modificari ale pretului in cadrul costurilor de exploatare ale sistemului de termoficare care sa afecteze fluxul financiar de numerar.

Astazi, fara caldura in Tatarasi

CET Iasi SA a anuntat sistarea furnizarii energiei termice pentru consumatorii alimentati din Punctul Termic 22, Tatarasi. Astfel, vor fi afectati astazi iesenii care locuiesc pe strazile Stejar - blocurile I 4, I 5, O 9, O 10, A 1, si M 1 - si Ciric - blocul Z 1, care intre orele 08.00 - 18.00 vor fi private de caldura. Acest disconfort este creat in vederea executarii lucrarilor de racordare a instalatiilor modernizate aferente PT 22 Tatarasi.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012865 (s)