Actualitate

CET II Holboca ar putea fi inchis

Publicat: 02 aug. 2013
1
Inspectorii de la Garda de Mediu Iasi a atras atentia ca, de anul viitor, centrala de la Holboca va trebui inchisa daca nu se rezolva autorizatia integrata de mediu care expira la 31 decembrie. Problemele cu care se confrunta Dalkia Termo Iasi, operatorul termocentralei, sunt cu atat mai grave cu nu s-a indeplinit nici o conditie pana acum ca aceasta autorizatie sa fie prelungita.
 
CET II Holboca este principalul furnizor de energie termica si electrica al Iasului. Primaria Iasi demareaza un proiect urias in valoare de 53 milioane de euro, iar in cadrul acestuia a fost inclusa si realizarea instalatiei pentru desulfurare si cea de zgura si cenusa, lucruri care sunt necesare pentru obtinerea autorizatiilor de functionare. Totusi, nici macar procedura licitatiei nu a fost derulata pentru aceasta lucrare ce presupune o activitate pe termen indelungat. Comentarii
  • Da Doamne ! Nechita nu se opreste sa faca mereu investitii de milioane de euro in aceasta ruina si numeni nu il intreaba de sanatate.

Adauga un comentariu