News Flash:

CET va opri cazanele

13 Martie 2001
1463 Vizualizari | 0 Comentarii
•Apa calda vor primi numai asociatiile care au platit integral energia termica in anul 2000 •Locuintele vor fi incalzite intre orele 20.00-8.00

Incepand cu 1 aprilie, Sucursala Electrocentrale Iasi va sista furnizarea agentului termic la populatie. Potrivit celor declarate de Ion Mihai, directorul Sucursalei Electrocentrale Iasi, decizia respectiva a fost mentionata in Ordinul 61/6 martie 2001 al ministrului Industriilor si Resurselor referitor la achitarea restantelor catre producatorii de energie termica. "Vom inchide instalatiile care furnizeaza energia termica pentru populatie. In functiune vor ramane numai instalatiile care vor asigura energia termica pentru unitatile bugetare, spitale si unitati medicale, precum si pentru agentii economici bun-platnici", a declarat directorul Ion Mihai.
Cel mai mare datornic la CET este RA Termoficare, regie care a acumulat restante si penalitati ce se cifreaza la 391 de miliarde lei. O pondere insemnata in aceasta restanta o reprezinta facturile din perioada decembrie 2000 - februarie 2001 care au insumat 168 de miliarde lei. Ceilalti agenti economici deserviti de CET au acumulat restante de 25 de miliarde lei. RA Termoficare a facut o noua modificare in programul de distributie a energiei termice pentru incalzirea locuintelor. Dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, s-a distribuit energia termica intre orele 18.00-10.00, RA Termoficare a redus furnizarea in intervalul 20.00-8.00. Pentru a preintampina o noua criza a agentului termic, RA Termoficare va sista, de la 15 martie, furnizarea apei calde menajere la asociatiile de locatari care nu au achitat energia termica pana la nivelul lunii septembrie 2000. Apa calda menajera nu va fi furnizata decat dupa plata integrala a energiei termice furnizate in 2000. O alta conditie impusa de RA Termoficare va fi materializata de la 2 aprilie, cand va fi sistata apa calda menajera la toate asociatiile de locatari care nu au platit energia termica pe intreg anul 2000. "A trecut iarna si frigul. Vom putea sista apa calda menajera acolo unde s-au inregistrat restante semnificative. Apreciez ca aproximativ 70% din asociatiile de locatari nu vor mai primi apa calda menajera in urma masurilor pe care le vom aplica", a subliniat Romeo Mistreanu, administratorul RA Termoficare.
Referitor la restantele uriase acumulate de asociatiile de locatari, directoruI Ion Mihai a mentionat ca majoritatea administratorilor au dovedit o neglijenta crasa in privinta gospodaririi blocurilor. "O asociatie de locatari nu are si elementele tehnice care sa-i permita aprecierea corecta a nivelului serviciilor pe care le primeste. Administrarea se reduce doar la incasarea cheltuielilor de intretinere. Fiecare asociatie este obligata sa depuna, la Directia Financiara, bilantul contabil anual. Administratiile locale din unele judete au dat hotarari prin care asociatiile de locatari au fost obligate sa-si prezinte bilanturile. Numai la Iasi nu s-a intamplat asa ceva. Implicarea autoritatilor locale in rezolvarea problemelor comunitatii a fost nula. Asociatiile de locatari sunt zone necontrolate unde administratorii jongleaza cu sute de milioane de lei fara sa fie controlati", a subliniat directorul Ion Mihai.
Ovidiu MARDARE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013923 (s)