Info Turism

Cetatea Poenari va fi redeschisă publicului

Publicat: 09 dec. 2019

Cetatea Poenari va fi redeschisă. Cetatea Poenari, una dintre principalele atracţii turistice ale judeţului Argeş, închisă în primăvară din cauza urşilor, va putea fi vizitată din nou începând de joi, autorităţile luând măsuri pentru protejarea turiştilor, informează reprezentanţii Consiliului Judeţean.

„Pentru a putea redeschide Cetatea Poenari, Consiliul Judeţean Argeş a luat măsuri pentru protejarea turiştilor de eventualele incidente produse de urşii care apar în zonă.

Astfel, astăzi, 4 decembrie, a avut loc recepţia lucrării privind instalarea unui gard electric de-a lungul căii de acces. Gardul electric, de aproximativ 700 de metri, a fost montat de o parte şi de alta a scărilor. Acsetea duc spre intrarea în cetate.

Cetatea Poenari va fi redeschisă. Costurile investiţiei finanţate de CJ Argeş

Costurile investiţiei se ridică la 21.000 lei. Acestea au fost finanţate integral din bugetul Consiliului Judeţean Argeş”, se arăta într-un comunicat de presă.

Turiştii vor putea vizita Cetatea Poenari de luni până duminică, între orele 9 şi 15. Important este că ultimul grup va putea urca la ora 14.

Cetatea Poenari, una dintre fostele reşedinţe ale lui Vlad Ţepeş, a fost închisă în primăvara după ce angajaţii au sesizat apariţia urşilor la baza scărilor.

„La momentul respectiv, Muzeul Judeţean Argeş, în calitate de administrator, constatând pericolul din zonă, a decis restricţionarea accesului la Cetate, pentru a preveni posibilele incidente cauzate de apariţia urşilor”, se mai arăta în comunicat.loading...

Adauga un comentariu