National

Cetatean german, gasit sugrumat intr-o padure din Sibiu

Publicat: 26 sept. 2013
1

Un cetatean german de origine romana, venit in vizita la rude, a fost gasit mort intr-o padure in apropierea municipiului Sibiu, cu urme de sugrumare in zona gatului, iar fratele sau, domiciliat in oras, a fost dat disparut.

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, Adriana Sandru, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca trupul unui barbat de 75 de ani a fost gasit, miercuri, intr-o zona impadurita din localitatea Cisnadioara, aflata la circa 12 kilometri de municipiul Sibiu, potrivit Mediafax.

„A fost inregistrata o cauza penala avand ca obiect infractiunea de omor, urmare a faptului ca la data de 25 septembrie, in jurul orei 12.00, in padurea de pe raza localitatii Cisnadioara, a fost descoperit cadavrul unei persoane, identificata ulterior, in varsta de 75 de ani. Din primele cercetari, respectiv concluziile provizorii ale raportului de autopsie, rezulta ca moartea a fost violenta si s-a produs prin sugrumare„, a declarat Adriana Sandru.

Procurorul criminalist Ioan Botoc, care a preluat cazul, a precizat ca, pana in acest moment, s-a stabilit ca barbatul este cetatean german venit in vizita la rudele din Sibiu, unde avea o sora si un frate. Luni dimineata, sora barbatului a anuntat Politia ca acesta a plecat de acasa cu bicicleta inca de vineri, cu intentia de a-si vizita fratele, dar nu s-a mai intors. Politistii au inceput cercetari in acest caz, iar in cursul zilei de miercuri a fost descoperit cadavrul.

„Barbatul a fost gasit, miercuri, in zona denumita Dealul Cucului, la aproximativ zece metri de drum. Langa el, exista o bicicleta, pusa in paralel si asezata nefiresc, sprijinita de papucii care nu erau bine asezati in picioare. Hainele aveau, de asemenea, o pozitie nefireasca, ceea ce ne face sa presupunem in acest moment ca a fost omorat in alta parte si transportat cu o masina”, a declarat Ioan Botoc.

Acesta a precizat ca barbatul avea asupra sa portmoneul si actele, astfel ca se presupune ca nu jaful a fost cauza omorului. Botoc a precizat ca, in ziua in care sora barbatului de 75 de ani a anuntat disparitia acestuia, de la domiciliu a disparut si fratele celor doi, in varsta de 73 de ani, plecat tot cu o bicicleta, care a fost si el dat disparut de catre familie. Botoc a mentionat ca, dupa gasirea cadavrului, fratele victimei a fost considerat suspect, fiind facute cercetari pentru gasirea sa.

Procurorul criminalist a mai precizat ca se verifica in acest moment toate imaginile de pe camerele de supraveghere din zona in care locuiste sora victimei, dar si cele din zona in care locuieste fratele sau, pentru a stabili traseul victimei si al presupusului agresor.

Sursa: rtv.net

Adauga un comentariu