Sfaturi pentru casa si gradina

Ceva benefic pentru gradina. Infuzii pentru o recolta bogata de castraveti

Publicat: 27 iun. 2018

Pentru o recolta bogata de castraveti este nevoie sa-i fertilizanti in mod regulat! In acest scop, solutia de paine fermentata este perfecta. Aceasta se prepara foarte simplu!
Ce trebuie sa faceti? Umpleti 2/3 din caldare cu coji taiate de paine neagra. Turnati apa si acoperiti cu o greutate. In caz contrar, odata ce painea va incepe sa se acreasca, cojile se vor ridica la suprafata. Puneti caldare la loc cald pentru 1 saptamana. Puteti face astfel de fertilizari o data pe satpamana. Solutia obtinuta o dilzovati cu apa 1:3 si udati castravetii la radacina – cate 500 ml sub fiecare tufa, incepand cu perioada de inflorire si pana incep sa se ofileasca.

Daca frunzele incep sa se ingalbeneasca, inseamna ca castravetii au insuficienta de potasiu. Ii puteti stropi cu infuzie de cenusa: 2 pahare de cenusa la, 1l de apa clocotita si infuzati timp de 2 zile.
Aceasta infuzie este eficienta si in cazul manei agrisului (procedura se recomanda in perioada de formare a mugurilor si dupa inflorire). Sau puteti hrani castravetii cu infuzie de ceapa: adaugati 1 pahar de coji de ceapa intr-o caldare metalica cu apa calda
Puneti caldarea la foc, aduceti amestecul pana la punctul de fierbere si il lasati pentru 2 ore. Transferati infuzia intr-o stropitoare si stropiti frunzele castravetilor.
Impotriva manei, stropiti castravetii cu lapte acru (1:1), strecurandu-l preventiv (sau stropiti-i cu ajutorul unei maturi). Este o metoda foarte eficienta. Desi exista o multime de preparate impotriva fainarii castravetilor, aceasta solutie este una simpla, eficienta si inofensiva. Este nevoie sa stropiti plantatiile o data pe saptamana.
Un alt remediu impotriva manei care-si face efectul este amestecul din: 50 grame de bicarbonat de sodiu, 10 l de apa, 50 grame de sapun.
Stropiti castravetii din abundenta.loading...

Adauga un comentariu