National

Cezar Preda: Anularea referendumului de Curte ar insemna anularea suspendarii presedintelui

Publicat: 03 aug. 2012
Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat astazi ca, in situatia in care Curtea Constitutionala ar decide anularea referendumului, aceasta ar insemna anularea „inclusiv a hotararii Parlamentului de suspendare a presedintelui Basescu si declansare a referendumului„.
„Eu, Cezar Preda, nu sunt pregatit sa va raspund in termeni juridici. Am vazut-o ieri pe doamna judecator de la Curtea Constitutionala, Aspazia Cojocaru, care spunea ca, in opinia domniei-sale, ar trebui anulat referendumul. Eu stiu asa, eu sunt inginer, cand anulezi un referendum inseamna ca anulezi inclusiv hotararea Parlamentului de declansare a referendumului. Asta inseamna a anula ceva. Daca il invalidezi, e cu totul altceva”, a comentat liderul PDL.
Preda a mai spus ca, in opinia sa, Curtea Constitutionala „va trebui sa dea raspunsul” privind termenul fixat pentru discutarea validarii sau invalidarii referendumului.
„De responsabilitatea deciziilor nu scapa nimeni in Romania. Cine ia o decizie in urma careia tara are probleme trebuie sa raspunda. Eu cred ca Curtea Constitutionala, in ceea ce inseamna functionarea sa, va da toate aceste raspunsuri, ‘de ce a dat termenul de 12 septembrie?’, ‘de ce a dat 31 august?’, ‘de ce a cerut hartiile de la Ministerul Administratiei, desi primise doua?’, ‘de ce nu face asta peste o saptamana?’, sunt raspunsuri pe care le va da Curtea Constitutionala. Curtea Constitutionala va trebui sa dea aceste raspunsuri, de ce si cum a calculat necesitatea Romaniei de a avea o solutie intr-un anumit fel, nu PDL”, a mai comentat prim-vicepresedintele PDL.
Curtea Constitutionala (CC) a anuntat ca s-a decis, astazi, preschimbarea termenului stabilit pentru examinarea respectarii procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului din 12 septembrie in 31 august, in vederea asigurarii solutionarii cu celeritate a cauzei.


loading...

Adauga un comentariu