National

CFR Calatori: 93 de trenuri au fost anulate astazi

Publicat: 10 ian. 2017
1
CFR Calatori a decis, astazi, anularea a 93 de trenuri din cele 1.300 ale companiei care circula zilnic in Romania, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, potrivit informatiilor publicate pe pagina de Internet a CFR Calatori.
Numarul trenurilor anulate a crescut fata de marti dimineata, cand fusesera anuntate doar 40 de trenuri anulate, circulatia trenurilor fiind adaptata conditiilor meteo nefavorabile cu temperaturi extrem de scazute, situate frecvent sub—15 grade Celsius, potrivit agerpres.
CFR Calatori mai precizeaza ca in zonele unde va fi necesar pasagerii vor primi ceai cald, cafea, sandvisuri, in functie de posibilitatile din teren.
Judetele Constanta si Tulcea intra in aceasta noapte la ora 22:00 sub Cod portocaliu de viscol si polei, la fel ca si alte cinci judete din zona Moldovei care vor fi afectate de ninsori si viscol.
Potrivit avertizarilor Administratiei Nationale de Meteorologie, in intervalul 10 ianuarie, ora 22:00 — 11 ianuarie, ora 8:00, vantul va sufla cu rafale de 70 — 80 kilometri/ora si se vor semnala ninsori puternic viscolite, dar si precipitatii mixte ce vor depune polei.
De asemenea, in perioada 10 ianuarie, ora 23:00 — 11 ianuarie, ora 15:00, alte sase judete din zona Moldovei vor fi sub Cod portocaliu de ninsori si viscol. Astfel, in noaptea de marti spre miercuri (10/11 ianuarie) si in prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), in judetele Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Buzau si Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, viteza vantului va atinge 70 — 80 km/h, troienind zapada si reducand vizibilitatea sub 50 de metri.
Pe de alta parte, incepand din seara zilei de marti, ora 21:00, si pana miercuri, ora 21:00, va fi in vigoare un Cod galben de fenomene meteo extreme. In intervalul respectiv, aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estica si va cuprinde treptat jumatatea de est a tarii. In cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei, in zona Carpatilor de Curbura si, temporar, in Dobrogea, vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50 — 60 km/h, viscolind si spulberand zapada.
Judetele avertizate cu Cod galben sunt: Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Giurgiu, Teleorman si Capitala.
Adauga un comentariu