Local

CFR Călători introduce vagoane de dormit sau cușetă și la trenuri de lungă distanță care circulă ziua. Care sunt tarifele

Publicat: 06 apr. 2021
trenuri cfr calatori
CFR Călători introduce vagoane de dormit sau cușetă și la trenuri de lungă distanță care circulă ziua

Veste bună pentru cei care au în plan să călătorească cu trenul. CFR Călători introduce vagoane de dormit sau cușetă și la trenuri de lungă distanță care circulă ziua. Potrivit anunțului făcut de directorul companiei, acestea vor fi introduse săptămâna aceasta. Acesta mai spune că mulți oameni doresc să se odihnească şi pe durata călătoriei sau vor să-și rezerve o cabină în care să fie singuri. Conform anunțului operatorului feroviar, primele vagoane vor circula din 8 aprilie pe două trenuri de lung parcurs: Iași – Timișoara și Baia Mare – București.

Nu este prima oară când vagoane de dormit și cușete sunt puse pe trenuri de zi. Acum 2-3 ani un IR București – Sibiu avea în timpul săptămânii vagoane de tip cușetă.

CFR Călători introduce vagoane de dormit sau cușetă și la trenuri de zi

Compania CFR Călători a anunțat că începând din dată de 8 aprilie introduce un serviciu nou, și anume vagoane de dormit sau cușetă în compunerea trenurilor de lung parcurs, cu circulație pe timp de zi. Noul serviciu vine și cu ofertă de preț specială.

În primă etapă, aceste vagoane vor fi introduse pe rutele Iași – Timișoara și retur și București Nord – Baia Mare și retur. Aceasta măsură a fost luată ca urmare a solicitărilor venite din partea clienților.

“Fiind tot timpul atenţi la ceea ce ne spun călătorii noştri, am considerat că trebuie să le oferim încă un produs nou. Ce ați zice dacă, la călătoriile lungi pe timp de zi, ați avea un compartiment la vagon de dormit doar pentru dumneavoastră? Să vă puteți odihni câteva ore într-un pat confortabil, să citiți ultima carte cumpărată, să puteți lucra la laptop, să puteți vorbi la telefon sau să puteți face videoconferințe fără a fi deranjat, sau pur și simplu să discutați cu partenerul cât vreți dumneavoastră? Toate acestea sunt posibile dacă alegeți oferta noastră – un compartiment pe timp de zi la vagonul de dormit și vă asigurăm că veți ajunge la destinație mai odihnit decât ați plecat, cu multe lucruri bune bifate, câștigând o zi pe care cu orice alt mijloc de transport, ați fi pierdut-o. Știm că unul din motivele importante care v-a adus în tren este și nivelul de siguranță sanitară pe care CFR Călători îl oferă pe durata pandemiei, spațiile mai mari pe care le are natural trenul, incomparabile cu orice alt mijloc de transport. Noi ridicăm ștacheta și mai mult și vă oferim astfel o experiență premium: cabina rezervată vă garantează un spațiu exclusiv și pregătit cu grijă de unul din colegii noștri a cărui carte de vizită o veți găși acolo împreună cu alte surprize care să vă facă plăcută călătoria”, a declarat Dan M. Costescu, director general CFR Călători.

Nu este prima oară când vagoane de dormit și cușete sunt puse pe trenuri de zi. Acum 2-3 ani un IR București – Sibiu avea în timpul săptămânii vagoane de tip cușetă.

Acum vor fi puse astfel de vagoane pe garniturile de lung parcurs, care depășesc 10 – 15 ore, noul serviciu fiind introdus la sugestia publicului – spune directorul general al CFR Călători, Dan Costescu. Trenurile cu cel mai lung parcurs sunt Iași – Timișoara, care ajung să facă și peste 18 ore.

Program și tarife trenuri

În prima etapă, aceste vagoane vor fi introduse pe rutele Iași – Timișoara și retur și București Nord – Baia Mare și retur.

Vagoanele de dormit vor circula în compunerea trenurilor:

  • IR 1745/ RE 4005 București Nord (plecare 6:00) – Cluj Napoca (sosire 15:24/ plecare 15:44) – Baia Mare (sosire 20:00)
  • RE 4006/ IR 1746 Baia Mare (plecare 05:40) – Cluj Napoca (sosire 09:47/ plecare 09:57) – București Nord (sosire 19:41)

Vagoanele cușetă vor circula în compunerea trenurilor:

  • IR 1833 Iași (plecare ora 06:05) – Cluj Napoca (sosire 14:58/ plecare 15:29) – Timișoara Nord (sosire ora 21:58)
  • IR 1834 Timișoara Nord (plecare ora 06:49) – Cluj Napoca (sosire 12:43/ plecare 12:58) – Iași (sosire ora 21:46)

La vagonul de dormit cu 2 locuri, costul suplimentului de pat vă fi de doar 20 lei, reducerea fiind de 75% pe oricare din relațiile incluse pe ruta București Nord – Baia Mare la trenurile IR 1745/ RE 4005 și RE 4006/ IR 1746.

La vagonul cușetă, în funcție de tipul acesteia, reducerea este de 27% și de 25% din prețul suplimentului de pat. Practic, suplimentul de pat vă fi 40 lei și respectiv 30 lei, la trenurile IR 1833 și IR 1834.

Reducerile se aplică începând cu data de 8 aprilie 2021 și nu se cumulează cu alte oferte sau facilități.

Vagoanele de dormit și cușetă sunt dotate cu instalații de climatizare și prize electrice. Serviciul vă fi extins ulterior și pe alte rute, în funcție de solicitările călătorilor și de condițiile specifice trenurilor.

Biletele pot fi achiziționate din 7 aprilie 2021, online de pe www.cfrcalatori.ro, de la automatele de vânzare bilete din gări sau direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane.

Adauga un comentariu