Sport

CFR Cluj l-a inlocuit pe Edi Iordanescu cu un antrenor care n-a rezistat nicaieri prea mult. Problema lui Toni Conceicao

Publicat: 27 iul. 2018
1

Toni Conceicao, 56 de ani, a început în forta cel de-al treilea mandat la CFR Cluj si l-a atacat pe antrenorul pe care l-a înlocuit înca de la prima discutie cu presa.

"Trebuie sa schimb repede dinamica echipei, trebuie sa muncim pentru ca echipa sa redevina competitiva si sa înceapa sa câstige", a afirmat portughezul. Cu Iordanescu, CFR a jucat trei meciuri si a câstigat o data, a pierdut partida cu Malmo si a terminat la egalitate cu Botosaniul.

Adus ca si cum ar fi vreun membru al SMURD-ului fotbalistic, Conceicao nu are performante extraordinare în cariera. Are trei trofee, în doua mandate, la CFR, doua Cupe si o Supercupa. Dar nu are niciun mandat lung la vreo echipa, aceasta fiind, se pare, problema sa.

Conceicao e de 15 ani antrenor principal, iar cel mai lung mandat în cariera l-a avut tocmai la CFR Cluj, 36 de meciuri în 2009! Apoi a adunat 34 de jocuri la Estrela si la Trofense, 31 la Braga B. În cel de-al doilea mandat în Cluj, portughezul a stat pe banca 23 de meciuri si a fost dat afara dupa ce cu o zi înainte fusese confirmat în functie chiar de presedintele Iuliu Muresan!

În 2017, noul "principal" al clujenilor a avut doua mandate, unul în Cipru si unul în Portugalia. La fiecare dintre echipe a stat putin, câte 9 etape, iar rezultatele au fost slabe. Patru victorii, respectiv doua. Toni Conceicao a mai antrenat doua echipe în România în afara CFR-ului, pe FC Brasov si pe Astra. La prima a condus 17 jocuri, iar la cea de-a doua doar 5 partide!

Pentru CFR Cluj urmeaza meciul din etapa a II-a a Ligii 1, cu Dunarea Calarasi, în deplasare, de la ora 18:00, iar miercuri va avea loc returul cu Malmo, în preliminariile UEFA Champions League. Ambele vor fi în direct la Digi Sport 1.

 

Adauga un comentariu