Sport

CFR Cluj va afla pe 13 noiembrie daca-si ia punctele inapoi

Publicat: 22 oct. 2015
1

Miercuri a fost o noua zi importanta în confruntarea dintre CFR si comisiile FRF. De aceasta data, cele 6 puncte retinute la începutul sezonului au reprezentat cauza procesului intentat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. În luna mai, Comisia de Licentiere a decis penalizarea celor de la CFR, dar si a Petrolului, cu câte 6 puncte, ce au fost retinute în actualul sezon. Penalizarea a fost decisa pentru ca cele doua cluburi au raportat datorii catre jucatori si catre alte cluburi, la momentul depunerii manualului de licentiere. Cum Comisia de Apel, din cadrul FRF, a pastrat decizia Comisiei de Fond, oficialii CFR-ului s-au adresat celor de la TAS.

Citeste si: S-a terminat! FRF nu renunta la sanctiuni in cazul CFR Cluj

Ieri a fost analizat cazul la Tribunalul de la Lausanne, iar clujenii au sustinut, în mare, acelasi argument ca si în cazul procesului câstigat cu FRF, pentru penalizarea cu 24 de puncte, din sezonul trecut. Juristii CFR-ului au invocat Legea Insolventei, care nu permite unei societati sa achite datoriile, decât în urma unui plan de reorganizare. Cum CFR era în plin proces de creare a planului de reorganizare si îsi declarase deja insolventa, juristii clubului spun ca platile pentru care clubul a fost penalizat cu 6 puncte nu puteau fi efectuate.

CFR a câstigat la TAS un proces similar, în luna mai. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis atunci anularea penalizarii de 24 de puncte, dictata de Comisiile FRF pentru datorii catre mai multi jucatori, tocmai din motivul ca CFR-ul este un club aflat în insolventa. Pe acest succes se bazeaza si acum oficialii clujeni, când spun ca îsi vor recâstiga înca o data punctele. Dupa ce clujenii si-au expus pledoaria, au fost înstiintati ca decizia TAS nu va veni mai devreme de 13 noiembrie.

Adauga un comentariu