Secretele istoriei

Charlie Birger gangsterul care a ras in fata mortii – FOTO

Publicat: 17 mai 2013
Charlie Birger, un gangster din orasul american Benton a fost spanzurat in data de 19 aprilie 1928, dupa ce a comandat asasinarea primarului localitatii. Cu toate ca stia ca mai are doar cateva minute de trait, barbatul a preferat sa zambeasca.

Mai mult, inainte sa moara el a strigat „Este o lume minunata”. Aceste cuvinte au ramas in amintirea celor prezenti la executie, devenind faimos in zona respectiva.
La peste 85 de ani de la moartea sa, o familie din orasul Grand Tower, aflat la 50 de kilometri de Benton, a descoperit fotografii de la executie. Acestia au oferit imaginile muzeului din oras care mai detine mitraliera si vesta anti-glont a cunoscutului infractor.
Birger era un imigrant rus devenit contrabandist. El a petrecut un an in inchisoare inainte sa fie executat. Potrivit administratorului muzeului, el era un protector al oamenilor din oras care obisnuia sa arunce monezi copiilor. Mai mult, barbatul si-a impartit bunurile cu vecinii lui.
 
Anumite voci spun ca infractorul a primit o mare doza de morfina cu doar cateva minute inainte sa ajunga pe esafod, acesta fiind motivul pentru care barbatul a fost atat de voios. In acelasi timp, o alta poveste spune ca el ar fi refuzat drogul.


loading...

Adauga un comentariu