Dulciuri

Chec cu branza si caise uscate

Publicat: 06 feb. 2012

Ingrediente:

150 g branza Grana Padano – rasa marunt
25 g shortening
175 g unt moale
220 g zahar
6 oua mici sau 5 oua mari – la temp. camerei
80 g zahar pudra
85 g smantana groasa
300 g faina pentru prajituri
30 g amidon
100-200 g caise uscate – taiate marunt (caisele se pot pune si asa simple sau inmuiate intai in lichior de caise – pt. mai multa aroma)

Mod de preparare:

Mai intai ungem cu unt doua tavi mari de chec si le pudram cu putina Grana Padana rasa. Apoi se amesteca untul cu shorteningul, se adauga zaharul si zaharul pudra si se freaca spuma. Pe rand se pun ouale, mixand bine dupa fiecare, se toarna apoi smantana treptat. Se adauga Grana Padano, apoi amidonul cernut impreuna cu faina si caisele, amestecand dupa fiecare.
Compozitia rezultata se pune in tavi si se de la cuptor,  la foc potrivit (170-180°C) aprox. 30-40 de minute sau pana este gata.
Chec cu branza si caise uscate pregatit de Cristina.



loading...

Adauga un comentariu