Dulciuri

Chec cu nuca si cacao

Publicat: 16 dec. 2012

Ingrediente:

8 linguri faina
4 oua
1 lingura cacao
8 linguri ulei
8 linguri zahar tos
1 plic praf de copt
1 lingura zahar pudra
1 lingurita zeama de lamaie sau otet
optional nuca curatata si prajita
un praf de sare

Mod de preparare:

Pentru a prepara acest chec se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un vas mai inalt, se adauga un parf de sare si se bat bine cu telul (se poate folosi mixer-ul). Se incorporeaza zaharul si se bate in continuare. Pe rand se adauga galbenusurile, uleiul si faina. Compozitia trebuie sa fie un pic mai groasa decat cea de clatite. La sfarsit se adauga praful de copt stins cu otet sau zeama de lamaie si se amesteca usor cu o lingura.

Tava de chec (cozonac) se unge cu ulei, apoi se pune in ea hartie pergament sau hartie de calc.(Se poate tapeta cu faina daca nu avem hartie) Trei sferturi din compozitie se toarna in tava, iar in ceea ce ramane se adauga cacaua si se omogenizeaza, dupa care se pune deasupra in tava, peste restul compozitiei. Optional se pot adauga deasupra cateva nuci prajite in prealabil. Se introduce la cuptor, unde se coace aproximativ 35-40 minute. Este gata atunci cand deasupra capata o culoare maronie. Se poate incearca cu o scobitoare (se introduce scobitoarea si daca nu se lipeste inseamna ca este gata). Se presara zaharul pudra.

sursa: apropo



loading...

Adauga un comentariu