Destinatii montane

Cheile Lotrisor – Parcul National Cozia

Publicat: 20 nov. 2012
9

Cheile Lotrisor se afla in Parcul National Cozia din lantul Carpatilor Meridionali, la o altitudine ce masoara in jur de 515 metri si impreuna cu un alt obiectiv turistic natural de aici, Cascada Lotrisor reprezinta un adevarat spectacol al naturii.

Aflata la doar 6 km de Statiunea Caciulata, aceasta zona mai putin cunoscuta poate oferi turistilor privelisti incantatoare. Drumul catre obiectiv, este accesibil cu masina, avand o lungime de aproximativ 2 km si jumatate, pe toata distanta pe care se desfasoara cheile spectaculoase create de Paraul Lotrisor in straturile sisturilor cristaline din muntii de aici. Tocmai tipul rocilor dure pe care apele le-au erodat fac ca aceste chei sa fie deosebite in comparatie cu restul cheilor care sunt create in roci moi, sedimentare si calcaroase.

De-a lungul traseului forestier, turistii intalnesc si minunata Cascada a Lotrisorului, ce are o cadere de aproximativ 30 de metri si al carei zgomot le taie rasuflarea. Aceasta nu este o cascada naturala, ea fiind formata de mana omului, prin anii 1970 – 1971 de muncitorii care au construit drumul forestier de pe Valea Lotrisorului.

Drumul forestier care se desfasoara de-a lungul Cheilor Lotrisorului este continuat de un alt traseu care se deschide printr-o cale, pe partea stanga a traseului Lotrisorului. Acesta conduce spre Manastirea Frasinei, renumita pentru faptul ca aceasta este singurul lacas sfant in care femeile nu au voie sa intre.

Ca urmare a pozitiei pe care o ocupa pe Valea Oltului, imprejurimile Cheilor Lotrisorului ofera o multime de obiective turistice aflate la distante foarte mici de aceasta zona. Sunt prezente in apropiere unele dintre cele mai importante obiective religioase: Manastirea Cozia, Manastirea Turnu, Manastirea Ostrov si unele dintre cele mai importante statiuni balneoclimaterice: Statiunea Calimanesti sau Statiunea Caciulata.

Adauga un comentariu