Destinatii montane

Cheile Sohodolului – FOTO, VIDEO

Publicat: 04 ian. 2012

Dupa cum spuneam cu un articol in urma, desi relieful Romaniei cu greu poate fi numit extrem, peisajele create de acest relief, impreuna cu vantul si apa au o frumusete incontestabila, precum si o trasatura putin observata: o diversitate binevenita de flora, fauna si a atractiilor turistice.

Cheile Sohodolului, situate intre Targu-Jiu si Baia de Arama, se desfasoara pe 12 km pe platforma Garnovitei  (cea mai joasa platforma din Muntii Carpati). Cheile s-au format prin eroziunea apei de ploaie si cea provocata de izvorul Sohodolului, raul subteran vazand lumina zilei odata cu prabusirea rocilor ce stateau in locul actualului canion.

Peisajul consta intr-o varietate de chei, doline, lapiezuri, pesteri si avene. Zona este inclusa intr-o rezervatie floristica, de aproximativ 200.000 de metri patrati, fiind identificate pana acum peste 300 de specii de plante, de la garofita de stanca pana la strutisor. Viperele cu corn si scorpionii sunt clienti obisnuiti ai locului, dar sunt la fel de inofensive pe cat de periculos le suna numele.

In apropiere se afla si Pestera Popii, unde au fost descoperite picturi rupestre care reprezentau siluete antropomorfe stilizate de culoare neagra.

Adauga un comentariu