National

Cheloo a trecut de linia de finiș la Raliul Dakar. Este prima oară când două echipaje auto românești finalizează cursa în mai bine de patru decenii

Publicat: 14 ian. 2022
5 barbati in costume auto
Cele două echipaje româneşti care au participat în premieră la categoria auto a Raliului raid Dakar 2022 s-au clasat în top 60 în clasamentul general al cursei din Arabia Saudită

Echipajele tricolore Mihai Ban – Ștefan Cătălin Ion și Iacob Buhai – Tudor Turdean au reușit să scrie o pagină de istorie pentru automobilismul sportiv românesc la Raliul Dakar.

Este pentru prima oară în istoria acestei competiții când un echipaj auto românesc a trecut linia de finiș în cele mai bine de patru decenii, informează site-ul oficial al Federației Române de Automobilism Sportiv.

Mihai Ban și Ștefan Cătălin Ion (Cheloo) s-au clasat pe locul 54 în topul general al grupei Auto, în timp ce Iacob Buhai și Tudor Turdean au încheiat competiția pe 58.

La Auto, un total de 74 de echipaje au ajuns la final, victoria revenind echipajului Nasser Al Attiyah/Matthieu Baumel.

O lungime de peste 4.100 de km în 12 probe speciale

La Clasa FIA T1 4×5 Petrol and Diesel, Mihai Ban a fost pe 26, iar Hotea a încheiat pe 28 dintr-un total de 38 de echipaje ajunse la linia de sosire.

Ediția din acest an a Raliului Dakar, care s-a desfășurat tot în Arabia Saudită, a avut 12 probe speciale cu o lungime de peste 4.100 de kilometri.

De-a lungul competiției, cele două echipaje de la Transilvania Rally Ria Team s-au susținut reciproc și au mers alături în drumul spre acest pas istoric pentru automobilismul sportiv românesc.

România a avut reprezentant și la Moto, acolo unde Emanuel Gyeneș s-a clasat pe locul 5 la Original by Motul și pe 40 la General Moto. Gyeneș e considerat una dintre legendele acestei competiții în ultimele două decenii.

Clasamentul final al Raliului Dakar 2022 – clasa auto

  1. Nasser Al-Attiyah (Qatar/Toyota) 38h33:0
  2. Sebastien Loeb (Franţa/BRX Hunter) 39h00:49
  3. Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită/Toyota) 39h34:16
  4. Orlando Terranova (Argentina (BRX Hunter) 40h00:26
  5. Giniel De Villiers (Africa de Sud/Toyota) 40h14:51
Adauga un comentariu