Sport

Chelsea a primit trofeul Champions League, în timp ce adversarii de la Manchester City erau în lacrimi!

Publicat: 31 mai 2021
Jucătorii lui Chelsea
Jucătorii lui Chelsea se bucură de trofeul câștigat

Chelsea este noua regină a Europei după ce a câștigat marele trofeu Champions League în finala spectaculoasă cu Manchester City, scor 1-0.
Fluierul final a declanșat fiesta pe Estadio do Dragao, din Porto. În timp ce jucătorii de la Chelsea erau în culmea fericirii, cei ai lui Manchester City erau în lacrimi, în special Aguero, aflat la ultimul meci pentru „cetățeni”.
Momentul premierii a fost și el unul special. Primul care a primit medalia a fost chiar antrenorul Thomas Tuchel, care a obținut primul său trofeu european, după ce, anul trecut, a fost finalist cu PSG. Germanul de 47 de ani a ajuns la Chelsea abia în ianuarie, însă a reușit să revigoreze echipa.

Peste 14.000 de spectatori la finală

Primul care a ridicat trofeul a fost, așa cum se obișnuiește, căpitanul Azpilicueta, urmând un foc de artificii spectaculos. Jucătorii au mers imediat spre tribunele stadionului și au prezentat trofeul fanilor. La această finală au asistat 14.110 spectatori, după regulile impuse de UEFA.
Chelsea a încheiat sezonul în forță. Chiar dacă în campionat au terminat pe 4, londonezii au avut un parcurs aproape perfect în Champions League, cu 11 victorii din 12 meciuri. Singura „sincopă” a fost acel 0-0 cu FC Porto.
Astfel, Chelsea și-a adjudecat al doilea trofeu Champions League din istoria clubului, după cel din 2012, când antrenor era Roberto Di Mateo.
Adauga un comentariu