News Flash:

Cheltuieli eligibile pentru micii intreprinzatori

16 Februarie 2008
878 Vizualizari | 0 Comentarii
• Posibilii beneficiari trebuie sa tina cont in special de faptul ca orice cheltuiala este eligibila numai daca este prevazuta in programul domeniilor de interventie si numai daca a fost realizata in termenul stabilit in contractul de finantare

Ieri a fost publicata lista cheltuielilor eligibile pe care intreprinderile mici si mijlocii le pot deconta prin fondurile structurale alocate prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competivitatii Economice (POS CCE). Lista cheltuielilor eligibile include investitiile facute pentru operatiunea de sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii din domeniul major de interventie, 1.1 - investitii productive si pregatirea pentru competitia pe piata a intreprinderilor si 1.3.- Sprijin pentru consultanta acordat Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM), din domeniul major de interventie 1.3 - dezvoltarea durabila a antreprenoriatului. Posibilii beneficiari trebuie sa tina cont in special de faptul ca orice cheltuiala este eligibila numai daca este prevazuta in programul domeniilor de interventie si numai daca a fost realizata in termenul stabilit in contractul de finantare.

"Cheltuielile efectuate de beneficiar sunt considerate eligibile de la data intrarii in vigoare a contractului de finantare semnat intre beneficiar si organismul intermediar pentru implementarea Axei prioritare 1 din cadrul Programului operational sectorial Cresterea competitivitatii economice 2007-2013, in numele si pentru Autoritatea de management a POS CCE", a declarat Laura Mihaela Craiciu, consilier implementare programe in cadrul Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Comert (OTIMMC) Iasi. Cheltuielile cu serviciile de consultanta vor fi considerate eligibile numai in cazul in care activitatea de consultanta este acordata de catre un operator economic specializat si in conditiile in care serviciul de consultanta respectiv nu se constituie intr-o activitate continua sau periodica si nu este legat de cheltuielile curente de functionare a activitatii beneficiarului, precum serviciile de consultanta fiscala, juridica sau publicitate. De asemenea, pot fi decontate cheltuielile pentru achizitia de terenuri, cheltuieli care sunt eligibile in limita a 10 la suta din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului. Cheltuielile pentru cladiri si instalatii aferente constructiilor sunt eligibile in limita a 50 la suta din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului. Beneficiarii fondurilor structurale mai pot deconta cheltuielile pentru achizitia de bunuri din categoria mijloacelor fixe sau a obiectelor de inventar, dar si cheltuielile pentru achizitia de imobilizari necorporale, precum brevete, licente si know-how.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

imm brevete licente know-how
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1431 (s) | 22 queries | Mysql time :0.022703 (s)