News Flash:

Cheltuielile eligibile pentru sprijinirea afacerilor

4 Iunie 2008
646 Vizualizari | 0 Comentarii
• Cheltuielile efectuate de catre beneficiar sunt considerate eligibile de la data intrarii in vigoare a contractului de finantare semnat intre beneficiar si organismul intermediar, respectiv Autoritatea de Management a Programului Operational Regional

Micii intreprinzatori care acceseaza fondurile europene prin Programul Operational Regional prin masura 4.1 - Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala, si masura 4.2- Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate pot deconta cheltuielile pentru achizitionarea de teren si investitii aferente, precum si pentru reabilitarea siturilor industriale. Cheltuielile efectuate de catre beneficiar sunt considerate eligibile de la data intrarii in vigoare a contractului de finantare semnat intre beneficiar si organismul intermediar, respectiv Autoritatea de Management a Programului Operational Regional. Astfel, sunt eligibile cheltuielile privind achizitionarea terenului, amenajarea acestuia si amenajari pentru protectia mediului.

Cheltuielile efectuate pentru achizitionarea de terenuri sau expropriere sunt considerate eligibile in limita a 10 la suta din valoarea totala eligibila a proiectului. Sunt considerate eligibile cheltuielile aferente asigurarii cu utilitatile necesare, precum alimentarea cu apa, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrica sau telecomunicatii. De asemenea, sunt eligibile cheltuielile privind organizarea de santier, lucrarile de constructii si instalatii aferente organizarii de santier. Pentru reabilitarea siturilor industriale sunt eligibile cheltuielile cu decontaminarea terenurilor siturilor industriale poluate, inclusiv preluarea si depozitarea substantelor toxice si periculoase si imbunatatirea calitatii terenurilor. Pentru investitia de baza sunt considerate cheltuieli eligibile cele efectuate pentru analiza solului pentru determinarea gradului de poluare. Alocarea financiara orientativa pentru perioada 2007-2013 pentru aceste domenii de interventie este de peste 470 milioane Euro, iar beneficiarii eligibili sunt autoritatile publice locale, camere de comert, precum si asociatii care reprezinta mediul de afaceri.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2798 (s) | 22 queries | Mysql time :0.158791 (s)