Sport

Chiar si fara Ilie Dumitrescu – Pregatirile la Poli au intrat in linie dreapta

Publicat: 27 feb. 1999
1

•Raminerea in lotul iesean al fotbalistilor Zanc si Popa este incerta

Dupa jocul amical cu echipa galateana, FCM „Poli” a intrat in linie dreapta cu pregatirile, in vederea abordarii returului de campionat. Pentru aceasta perioada, de pina la primul joc oficial, Mihai Romila va avea la dispozitie urmatorii jucatori: Cimpeanu si Colceag, portari; Popa, Urdaru, Petrache, Paraschiv, Bordeanu, Botan, Manole, Cotan, Matinca, Ilie, Tiron, Ionescu, Cojocaru, Stancu, Serban, Gheban, Chiper, Soponariu, Brighiu, Onofras, Sandu si Zanc.

La finalul campaniei de pregatire, staff-ul tehnic iesean va analiza evolutia fiecarui jucator, in special la cei tineri, pentru a hotari oportunitatea raminerii lor in lotul iesean. Cu siguranta ca venirea lui Ilie Dumitrescu la cirma clubului iesean ar fi insemnat ceva pentru fotbalistii ieseni, insa, viata in fotbalul nostru va continua, cu siguranta, si fara ex-international. La Iasi, au mai parasit corabia clubului si presedinti si antrenori, insa fotbalul nu s-a oprit.

Revenind la partidele amicale sustinute de catre FCM „Poli” in actuala campanie de pregatire, acestea au fost foarte utile, si totodata, jucatorii nostri nu au dezamagit. Asa cum spunea profesorul Mihai Romila, nu rezultatele din „amicale” intereseaza cel mai mult, ci modul in care au tratat jucatorii partidele de verificare. In ceea ce priveste noii sositi la echipa, Colceag, Popa si Zanc, acestia ar fi o solutie pentru retur. Insa, situatia ultimilor doi nu este pe deplin lamurita.

Dupa cum ne-a declarat Constantin Benta, purtatorul de cuvint al FCM „Poli”, cel putin in privinta fundasului dreapta Catalin Popa, clubul caruia ii apartine, Sportul Studentesc, are pretentii exagerate, dupa ce initial cei din Regie au afirmat ca il imprumuta pe fotbalist, pina in vara, pe gratis. Despre Zanc, in cazul in care Universitatea Cluj va cere o suma mare, se va renunta la el. „Daca cluburile de care apartin jucatorii au pretentii exagerate, atunci nu are rost sa-i luam. Pe posturile pe care evolueaza acestia avem si noi jucatori”, a completat Constantin Benta. Achizitionararea portarului Sorin Colceag a fost una deosebit de inspirata, din lupta sa pentru titularizare, cu Nelu Cimpeanu, cu siguranta, echipa va avea mult de cistigat. Vor fi in lot doi portari de aceeasi valoare, care, in lipsa unuia, celalalt va suplini cu brio.

Partida FCM „Poli” – Unisport Chisinau, care urma sa aiba loc astazi a fost aminata, la cererea antrenorului Romila, care a motivat acest lucru prin lipsa unui teren practicabil la Iasi.

Adauga un comentariu