Local

Chiar toata lumea a înnebunit? Maricel Popa vrea să propună în ATOP, un consilier județean bătăuș și care l-a făcut nazist pe președintele Klaus Iohannis

Publicat: 27 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Chiar toata lumea a înnebunit Maricel Popa vrea să propună în ATOP un consilier județean bătăuș și care l-a făcut nazist pe președintele Klaus Iohannis

Consiliul Județean din Iași stă pe un butoi de pulbere! Astăzi dimineață, când este programată ședința de CJ, un proiect de hotârâre riscă să arunce în aer instituția! Este vorba despre intenția președintelui Consiliului Județean, Maricel Popa, de a-l propune în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) pe consilierul județean UNPR, bătăușul Mircea Manolache. Această intenție a lui Maricel Popa este absolut revoltătoare din moment ce omul pentru care garantează șeful CJ tocmai l-a făcut nazist pe președintele României, Klaus Iohannis.

Vineri, la ședința grupurilor reunite, din dorința de a se da bine pe lângă președintele PSD, Maricel Popa, ca să mai prindă un mandat de consilier și un loc în ATOP, Mircea Manolache a început un atac furibund la adresa liberalilor, în frunte cu președintele Klaus Iohannis.

„Voi liberalii, cu președintele vostru nazist Klaus Iohannis și cu ministrul Costel Alexe tăiați pădurile românilor și le dați străinilor”, a acuzat Mircea Manolache spre stupoarea consilierilor județeni participanți online la ședință.

Aceste declarații iresponsabile din partea unui om politic au ajuns deja pe masa Inspectoratului Județean de Poliție și la Consiliul Național de Combatere de Discriminării (CNCD), care vor analiza speța în această perioadă. De asemenea, reprezentanții Partidului Național Liberal vor depune o plângere penală la poliție pentru declarații xenofobe, plângere penală însoțită și de înregistrarea video a ședinței în care Mircea Manolache și-a permis să-l facă nazist pe președintele României, Klaus Iohannis.

Riscă Maricel Popa un scandal internațional?

Chiar și așa, de parcă nu ar avea destule probleme, Maricel Popa vrea să bage CJ și Partidul Social Democrat, într-un scandal monstru cu instituțiile internaționale, promovând un consilier județean bătăuș și cu atitudini xenofobe într-o autoritate teritorială de ordine publică.
Mircea Manolache este disperat să intre în ATOP, crezând că din această funcție va putea să-și exercite influența asupra autorităților statului (din ATOP fac parte Poliția, Poliția Locală, Jandarmeria etc), iar Maricel Popa se teme mereu că va fi trădat de unii consilieri județeni ai PSD și atunci este disperat să-și asigure o majoritate în CJ.

Locul din ATOP revine de fapt PNL-ului

Dacă Maricel Popa își va duce planul la bun sfârșit, Mircea Manolache ar urma să intre în ATOP în locul lui Iulian Tărăboanță, cel care a demisionat din CJ. Numai că și aici se încalcă legea flagrant. În primul rând, conform algoritmului politic, UNPR (un partid de buzunar care acum abia mai are 0,1 la sută în sondaje) nu ar trebui să aibă niciun reprezentant în ATOP. Din această structură fac parte 6 reprezentanți ai partidelor politice, proporțional cu numărul de consilieri ai fiecărui partid.

Conform acestui algoritm PSD are 2 reprezentanți în ATOP, PNL ar trebui să aibă 2 (dar a avut numai unul tocmai ca Maricel Popa să dea ilegal un loc și UNPR-ului), PMP -1 și ALDE – 1. Conform rezultatelor de la alegerile din anul 2016 (UNPR-ului îi revenea 0.3 din locurile din ATOP, iar PNL 1.7 locuri). În anul 2016, ca să-l ajute pe Mircea Manolache, Maricel Popa a ignorat că liberalii ar trebui să aibă 2 reprezentanți în ATOP) și profitând de majoritatea din CJ a dat un loc UNPR-ului.

Atenți, se încalcă în mod flagrant legea!

Le fel ar vrea Maricel Popa să încalce legea și acum. De această dată însă lucrurile sunt și mai grave. Ședințele de CJ se țin online, iar pentru nominalizarea lui Mircea Manolache în ATOP, ar trebui vot secret pentru că este vorba de persoane (mai ales că și liberalii vor propune un nume pentru locul care li se cuvine în ATOP). Și atunci, din moment ce ședința este online, cum se poate face vot secret? E evident că dacă va împinge lucrurile până acolo, Maricel Popa se va alege probabil cu o plângere penală pentru abuz în serviciu din partea liberalilor.

O familie de bătăuși, cu probleme penale

Pentru cei care nu-l cunosc, nu este de mirare că Mircea Manolache are astfel de atitudini naziste, din moment ce și fiul lui, Ștefan Manolache, s-a făcut și el remarcat în ultima vreme printr-o serie de fapte scandaloase. Acesta s-a ales cu o condamnare de un an de închisoare cu suspendare, după ce în 2014 a provocat panică pe străzile din Iași. Mai precis, fiul celui care este consilier județean a amenințat în trafic un taximetrist, totul pornind de la o presupusă înjurătură. Pentru ca amenințarea să fie cât mai credibilă a folosit un pistol cu bile. În urma conflictului spontan, tânărul Manolache l-a urmărit pe taximetrist pe străzile din oraș. Văzând că este urmărit, taximetristul a oprit și a folosit un spray lacrimogen.

În replică, Răzvan Manolache a tras de mai multe ori cu pistolul, nimerindu-l pe taximetrist în zona pieptului. Asta s-a ales cu acea condamnare. Acesta a mai avut și alte apucături cocălărești. A circulat cu mașina pe trotuar în zona Copou, cu paharul de alcool în mână, tocmai pentru a putea intra mai ușor într-un local. Răzvan Ștefan Manolache a intrat în atenția autorităților și într-un dosar de trafic de droguri de mare risc.
Reamintim de asemenea că fiul lui Mircea Manolache, Răzvan Ștefan Manolache a fost implicat în cel mai recent scandal, alături de fosta sa iubită, cântăreața Andreea Antonescu. Scandal în care, vedeta a sunat la numărul unic de urgență 112, reclamând că este sechestrată în apartament de iubitul ei.

Adauga un comentariu