Vegetariene

Chiftele cu nuca si usturoi

Publicat: 06 mai 2011

Ingrediente:

400g paine
4 oua
500g cartofi fierti in coaja
6 linguri nuca macinata
200 ml lapte
8 catei de usturoi
2 linguri faina
sare
piper
ulei de palmier pentru prajit

Mod de preparare:

Intr-o farfurie, punem painea la inmuiat in lapte. Cartofii raciti, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica. Usturoiul il pisam. Painea muiata, o stoarcem si o dam prin masina de carne.
Punem toate ingredientele de mai sus, intr-un bol mai mare, adaugam ouale, sarea, piperul si omogenizam. Luam cu lingura/lingurita, din pasta, formam chiftelutele in palma infainata, le dam prin faina si le asezam pe un platou/ tava, pana le formam pe toate.
Incingem uleiul la 190°, eu am folosit friteuza, punem pe gratar cateva chiftele, le scufundam si le lasam la prajit 5 min. Apoi le scoatem pe prosop absorbant.
Daca le formam mai mici, de exemplu pentru a le servi ca aperitiv, din cantitatea de mai sus, ne ies 30 de chiftelute.
Se servesc ca fel principal alaturi de mazare.



loading...