Culinar

Chiftele de varză murată

Publicat: 21 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Chiftele de varză murată

În sezonul rece, varza murată este alimentul ideal, pentru că este plină de vitamine şi, mai ales, gustoasă. Cu aceste chifteluţe dorim să-ţi aducem în farfurie savoarea şi gustul ei inegalabil.

Ingrediente:

  • 1 kg varză murată
    2 ouă
    3-4 linguri făină
    1 ceapă
    piper, după gust
    1 legătură mărar
    ulei, pentru prăjit

Pentru sos:

  • mărar tocat
    200 g iaurt cremos
    2 căţei de usturoi
    sare
    ½ lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Laşi varza la desărat în apă rece câteva ore. O scurgi foarte bine, îndepărtezi nervurile groase, apoi o tai fideluţă. Adaugi ouăle, făina, ceapa mărunţită, piperul şi mărarul tocat. Cu o lingură, formezi chiftele pe care le prăjeşti în ulei. Le scoţi pe şerveţele de hârtie. Pentru sos, amesteci iaurtul cu zeama de lămâie, usturoiul zdrobit, mărarul şi sare, după gust. Serveşti chiftelele fierbinţi, cu sosul de iaurt.

Adauga un comentariu