Aperitive

Chiftele din ghebe

Publicat: 29 apr. 2011

Ingrediente:

– 600 g de ghebe oparite
– 3 cepe
– 1 ardei gras
– o mana cu faina
– doua oua
– o capatana de usturoi
– 2 cartofi
– o felie de paine veche
– 100 ml lapte
– o legatura de marar
sare, piper

Mod de preparare:

Incepem prin a fierbe ghebele si cartofii, in coaja. Intre timp punem painea la inmuiat in lapte. Dupa ce au fiert, punem ghebele la scurs si la racit. Cartofii se curata de coaja si se lasa si ei la racit. Felia de paine se scurge bine de lapte. Dupa ce s-au racit va fi dat pe masina pe ochiurile mici, impreuna cu: ceapa, ardeiul, usturoiul si felia de paine. Se amesteca bine si punem faina, sare, piper, mararul tocat marunt si ouale. Amestecam bine si apoi facem chiftelutele. Le prajim in ulei foarte bine incins. Se scot pe servetele, pentru a absorbi uleiul, si apoi se servesc.



loading...

Adauga un comentariu