Culinar

Chifteluțe la cuptor, cu cartofi pai

Publicat: 27 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Chifteluțe la cuptor cu cartofi pai

Aromele ierburilor aromatice şi ale condimentelor se îmbină perfect cu gustul chifteluţelor şi cartofilor. Iată o reţetă rapidă pe care să o pregăteşti la cuptor, cu care nu vei da greş nicicând!

Ingrediente:

3-4 cartofi
3 linguri ulei de măsline
1 lingură rozmarin uscat
1 linguriţă cimbru
1 linguriţă boia dulce
2-3 căţei usturoi
sare şi piper, după gust

Pentru chifteluţe:

500 g carne tocată, după preferinţă
1 ceapă
1 ou
făină
1 legătură pătrunjel
2 felii pâine
sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-un bol, amesteci carnea cu ceapa şi legătura de pătrunjel curăţate, spălate şi tocate mărunt, cu miezul de pâine şi cu oul crud. Asezonezi cu sare şi piper, după gust.

După ce ai format chifteluţele în palme, le dai prin făină şi le laşi deoparte. Descojeşti şi speli cartofii, apoi îi tai în sferturi, astfel încât să formezi bucăţi egale, de tip wedges. Aşezi cartofii într-o tavă de copt. Îi stropeşti cu ulei de măsline, îi condimentezi cu rozmarin, cu cimbru, cu boia dulce, cu sare şi piper după gust şi adaugi usturoiul zdrobit.

Cu mâinile, amesteci cartofii în acest baiţ. Plasezi chifteluţele printre cartofi şi laşi tava la cuptor 25-30 de minute până se rumenesc. Serveşti preparatul cald, cu sosul preferat.

Adauga un comentariu