International

China folosește drone pentru depistarea oamenilor care încalcă măsurile anti-Covid

Publicat: 15 aug. 2022
China folosește drone pentru depistarea oamenilor care încalcă măsurile anti-Covid
China folosește drone pentru depistarea oamenilor care încalcă măsurile anti-Covid

Autoritățile chineze au folosit drone în districtul Yangpu din Shanghai pentru a depista cazurile de încălcare a măsurilor menite să limiteze răspândirea coronavirusului COVID-19, a informat luni publicația South China Mornings Post (SCMP).

Autoritățile locale au început să lanseze drone pentru inspecții aeriene, care includ magazine de monitorizare, cartiere rezidențiale, păduri, parcuri și șantiere pentru „consolidarea rezultatelor campaniei de prevenire și combatere a epidemiilor” într-un oraș a cărui viață „a intrat într-o fază de normalizare”.

Sronele sunt implicate în principal în monitorizarea persoanelor care sosesc în cartierele de afaceri

Potrivit șefului uneia dintre comunitățile districtuale, Yang Futao, dronele sunt implicate în principal în monitorizarea persoanelor care sosesc în cartierele de afaceri, precum și a celor care se află la coadă pentru testarea coronavirusului.

„Odată ce devine clar că oamenii se adună, difuzorul de pe dronă va încerca să-i disperseze”, notează publicația, care citează cuvintele lui Yang Futao.

SCMP scrie că dronele au înregistrat recent un cumpărător care intră într-un magazin local fără a scana codul de sănătate, care face parte din sistemul Shanghai folosit pentru a înregistra vizitele oamenilor în locuri publice. După aceea, autoritățile locale au ajuns la magazin pentru a le reaminti angajaților săi regulile.

China a folosit drone ca parte a luptei împotriva coronavirusului

Deși lockdown-ul de la Shanghai s-a încheiat în iunie, rămân în vigoare măsuri stricte de prevenire a răspândirii coronavirusului. Astfel, rezidenții trebuie să ofere un rezultat negativ al testului pentru COVID-19 în termen de trei zile de la deplasarea cu mijloacele de transport în comun, iar cei care se întorc din zonele cu risc ridicat din țară trebuie să intre într-o carantină de o săptămână.

La Shanghai, în timpul carantinei din cauza pandemiei de COVID-19, autoritățile municipale și mass-media au declarat o atitudine pozitivă față de drone, deoarece, în opinia lor, acestea au fost un instrument eficient pentru livrarea de bunuri și necesitățile de bază.

China a folosit drone ca parte a luptei împotriva coronavirusului pe tot parcursul pandemiei.

De-a lungul pandemiei, China a înregistrat 232.000 de cazuri de COVID-19 și 5.200 de decese.
Adauga un comentariu