Actualitate

China promite că va livra sute de milioane de vaccinuri anti-COVID-19 în întreaga lume

Publicat: 02 dec. 2020
Camerele climatizate de pe aeroportul internațional din Shenzhen vor fi în curând umplute cu vaccinuri coronavirus fabricate în China.
Camerele climatizate de pe aeroportul internațional din Shenzhen vor fi în curând umplute cu vaccinuri coronavirus fabricate în China.

În interiorul unui depozit gri de pe Aeroportul Internațional Shenzhen din sudul Chinei, un rând de camere albe se află într-un colț înconjurat, fiecare prevăzut cu un ecran care afișează temperatura personalizată din interior.

Un lucrător de securitate în mască de față, halat chirurgical și mănuși de cauciuc stă de pază. Oricine intră în această parte a depozitului trebuie să aibă două săptămâni de carantină, fie să poarte un costum din cap până în picioare.

Aceste camere climatizate, cu o suprafață totală de 3767 de metri pătrați, vor fi în curând umplute de rânduri și rânduri de vaccinuri Covid-19 fabricate în China – după ce vor primi aprobarea autorităților de reglementare a medicamentelor din țară. De acolo, vor fi încărcate în compartimente cu avioane de încărcare cu temperatură controlată și vor fi zburate pe continentele din întreaga lume.

China promite că va livra sute de milioane de vaccinuri anti-COVID-19 în întreaga lume

În lunile următoare, China va trimite sute de milioane de doze de vaccinuri coronavirus către țările care au efectuat studii în ultima etapă pentru candidații săi principali. Liderii chinezi au promis, de asemenea, o listă în creștere a țărilor în curs de dezvoltare, acces prioritar la vaccinurile sale de succes.

Această campanie globală prezintă Chinei o oportunitate de a-și repara imaginea, care a fost deteriorată pentru manipularea inițială a focarului de coronavirus – mai degrabă decât pentru a fi acuzată de răspândirea primară a virusului, poate fi apreciată pentru că a contribuit la sfârşitul pandemiei.

Vaccinurile pot fi, de asemenea, folosite de Beijing ca „un instrument pentru politica externă de promovare a puterii ușoare și de proiectare a influenței internaționale”, a declarat Yanzhong Huang, senior senior for health global la Consiliul pentru relații externe din Washington.

Mai devreme în timpul pandemiei, eforturile Chinei de a favoriza prin donarea de măști și alte provizii către țările afectate puternic de virus au fost afectate de rapoartele privind aprovizionarea cu calitate slabă și acuzațiile că Beijingul lansează o campanie de dezinformare pentru a schimba narațiunea coronavirusului. Diplomația vaccinului de la Beijing, a spus Huang , i-ar putea oferi o nouă șansă.

Câte vaccinuri sunt în lucru în China

China are în prezent cinci potenţiale vaccinuri la coronavirus de la patru companii care au ajuns la faza 3 a studiilor clinice, ultimul și cel mai important pas al testării înainte de a se solicita aprobarea de reglementare.
După ce au eliminat în mare măsură coronavirusul din interiorul granițelor sale, producătorii de medicamente chinezi au trebuit să caute în străinătate locuri pentru a testa eficacitatea vaccinurilor lor. Împreună, au lansat probe de fază 3 în cel puțin 16 țări.
În schimb, multor țări gazdă li s-a promis accesul timpuriu la vaccinurile de succes – și, în unele cazuri, cunoștințele tehnologice pentru fabricarea lor locală.

Sinovac Biotech , un producător de medicamente cotat în Nasdaq cu sediul la Beijing, a semnat acorduri pentru a furniza 46 de milioane de doze din vaccinul său Covid-19 către Brazilia și 50 de milioane de doze către Turcia . De asemenea, va furniza 40 de milioane de doze de vaccin în vrac – concentratul de vaccin înainte de a fi împărțit în flacoane mici – către Indonezia pentru producția locală.

China face un contrast puternic Statelor Unite ale Americii

Campania globală de vaccinare a Chinei este în contrast puternic cu abordarea „ America first ” a administrației Trump , care se concentrează pe vaccinarea propriilor cetățeni înaintea celor din altă parte. În octombrie, China s-a alăturat unei inițiative globale susținute de Organizația Mondială a Sănătății pentru a asigura distribuția rapidă și echitabilă a vaccinurilor Covid-19 atât către țările bogate, cât și către cele sărace.

Proiectul, cunoscut sub numele de COVAX, este conceput pentru a descuraja guvernele de la acumularea de vaccinuri coronavirus și, în schimb, să se concentreze pe vaccinarea grupurilor cu risc ridicat din fiecare țară. Dar a fost evitat de Statele Unite, în parte pentru că președintele Donald Trump nu a vrut să colaboreze cu OMS, lăsând un vid global de conducere în domeniul sănătății publice pentru China.

Pfizer  este cel mai avansat vaccin până la ora actuala

Pfizer și BioNTech au declarat miercuri că studiile finale au constatat că vaccinul lor împotriva coronavirusului a fost eficient în proporție de 95% în prevenirea Covid-19 și că are efect împotriva formelor severe.

Vaccinul, numit BNT162b2, devine extrem de eficient împotriva virusului la 28 de zile de la prima doză, iar eficacitatea acestuia a fost consecventă la toate vârstele, rasele și etniile, au spus producătorii. În plus, persoanele în vârstă, care sunt considerate ca având un risc ridicat de forme severe Covid-19, au prezentat o eficacitate a vaccinului de peste 94%, au spus reprezentantii companiilor implicate.

Comentarii
Adauga un comentariu