International

China si Rusia vor sa-si stranga relatia in fata „riscurilor externe”

Publicat: 12 sept. 2014
1
China si Rusia vor  „sa-si dea mana” si sa-si stranga relatiile in fata cresterii „riscurilor externe„, a declarat presedintele Xi Jinping intr-o intalnire cu omologul sau rus Vladimir Putin in Tadjikistan, a anuntat azi agentia China Noua, relateaza AFP, citata de Mediafax.ro.
Apropierea economica dintre Moscova si Beijing s-a accelerat anul acesta, prin contracte importante in domeniul energetic, in contextul in care cele doua state se confrunta cu contexte geopolitice tensionate, si anume criza ucraineana si, respectiv, diferende teritoritoriale in Marea Chinei de Est si de Sud.

Citeste si:Vladimir PUTIN vrea sa reconstruiasca ZIDUL BERLINULUI

 
Cele doua tari este necesar sa-si „imbunatateasca sustinerea reciproca, sa se deschida mai mult unul fata de cealalta si sa-si dea mana pentru a se ajuta reciproc”, cu scopul de „a face fata impreuna riscurilor si provocarilor externe” si de a consolida „dezvoltarea”, a declarat Xi Jinping in cursul intalnirii, potrivit agentiei de presa de stat.
Cele doua tari au incheiat, in mai, dupa zece ani de negocieri dificile, un contract urias privind furnizarea de gaze naturale rusesti Chinei, evaluat la aproximativ 400 de miliarde de dolari, pe o perioada de 30 de ani.

Citeste si: GAFA COLOSALA marca Ponta: „Efectele regimului Basescu, asemanatoare cu cele ale REGIMULUI NAZIST”

Adauga un comentariu