Stiri

Chinezii pregatesc un nou sistem de operare mobil

Publicat: 06 iul. 2011

Alibaba Group, una dintre cele mai importante companii de internet din China lucreaza la propriul sistem de operare mobil, prin care isi propune sa castige o parte din cota de piata detinuta de platforma Android, informeaza The Next Web.

Este o mutare neobisnuita si indrazneata pentru Alibaba, o companie al carui domeniu de activitate il reprezinta e-commerce-ul. Dar sa nu uitam ca pana la urma si Amazon, cel mai mare retailer online s-a apucat sa dezvolte magazine de aplicatii.

Sistemul de operare al chinezilor va fi “cloud-based”, iar majoritatea aplicatiilor vor fi de asemenea online, astfel incat nu vor necesita downloadare si instalare pentru a putea fi folosite.

Desi va fi lansata initial in China, cel mai probabil in al treilea trimestru al acestui an, Alibaba nu exclude extinderea platformei si pe alte piete.

Anuntul companiei Alibaba vine la scurt timp dupa ce Baidu, cel mai mare motor de cautare al Chinei a anuntat dezvoltarea propriul sistem de operare mobil bazat pe Android, numit Qiushi.loading...

Adauga un comentariu