Magazin

Chinezii resusciteaza MG

Publicat: 16 apr. 2013
1

Defuncta marca britanica MG revine la Salonul Auto de la Shanghai cu un prototip interesant. Este botezat CS si anunta liniile unui viitor SUV compact de oras. Dupa ce au salvat de la moarte brandul britanic MG acum 6 ani, chinezii de la SAIC încearca resuscitarea marcii care a cunoscut vârful carierei în anii ’50-’70. Iar principala arma cu ajutorul careia cei de la SAIC vor sa readuca marca GM în prim-planul industriei auto se ascunde în spatele liniilor preliminarii ale unui concept care va fi lansat la Salonul Auto de la Shanghai, la finalul acestei saptamâni.
Denumit oficial CS, prototipul chinez combina alura unui SUV compact cu liniile unui coupe si promite sa atace segmentul crossoverelor de oras cu linii dinamice si echilibrate demne de deceniul al doilea al acestui secol. Acesta afiseaza un look interesant, cu linii angulare, cu o grila fata care uneste blocurile optice frontale si cu un spoiler larg marginit de cele doua zone în care modelul de serie va afisa, foarte probabil, proiectoarele de ceata. În spate, prototipul reia tema angulara din zona anterioara, dar aduce o pereche de stopuri lungi care amintesc de cele ale modelelor Alfa Romeo. Evacuarea centrala dubla va fi înlocuita pe varianta de serie de una simpla, asezata lateral.
Modelul de serie derivat din conceptul CS nu va iesi în versiune de serie mai devreme de 2015, sub capota sa urmând sa se afle un motor pe benzina cu patru cilindri de 1.5 litri, care va dezvolta în jur de 135 de cai putere.

Adauga un comentariu