Scena artistica din Romania

Chipul Maiei Morgenstern intr-o catedrala din Bogota! Locul unde credinciosii se roaga si aprind lumanari

Publicat: 12 apr. 2019

Maia Morgenstern a ramas in cinematografia mondiala drept interpreta unui rol onorant, dar extrem de solicitant si de greu, acela al Fecioarei Maria, in filmul „Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson in 2004.

Portretizarea Mariei facute de Maia in filmul regizat de Mel Gibson despre ultimele 12 ore din viata lui Iisus a fost mult aclamata si prezentata in publicatiile din toata lumea, la acea vreme.

Iar intr-o tara sud-americana, impactul interpretarii actritei romane a fost atat de mare, incat chipul sau a devenit un simbol al celei care i-a dat viata lui Iisus!

Prezent in studioul Libertatea Live, unde a vorbit despre FITS (Festivalul International de Teatru de la Sibiu), cel mai mare festival de teatru din Romania si unul dintre cele mai mari din lume, actorul Constantin Chiriac a povestit despre experienta incredibila pe care a avut-o in Columbia, la Bogota, unde a vizitat celebra Catedrala Monserrate, unul dintre principalele puncte de atractie ale locului.

„Am avut, la un moment dat, o revelatie, fiind la Bogota, unde am triumfat cu cateva spectacole. Am dorit sa vedem una dintre cele mai interesante catedrale, care este pe varful unui munte, o catedrala catolica. Si acolo, alaturi de icoanele uriase care erau in biserica, unde era locul de rugaciune si unde se aprindeau lumanarile, erau portretele uriase ale Maiei Mogenstern din filmul in care a interpretat-o pe Maria”, a povestit Constantin Chiriac pentru Libertatea.

Chiar daca nu a facut fotografii in biserica respectiva – pur si simplu, nu s-a gandit, sub socul descoperirii, sa imortalizeze neobisnuitele icoane -, directorul Teatrului din Sibiu ne-a marturisit ca acel moment a fost unul tulburator pentru el.

Celebra actrita va primi anul acesta o stea pe Aleea Celebritatilor, cu ocazia FITS, care se desfasoara in perioada 14-23 iunie. „E bine ca facem acest lucru. Maia Morgenstern este una dintre marile actrite ale lumii, nu numai ale Romaniei”, a mai adaugat Constantin Chiriac.loading...

Adauga un comentariu