Actualitate

Chrese, nepoata lui Stalin – o americancă tatuată, năbădăioasă, rebelă

Publicat: 13 apr. 2021

Se numeşte Chrese Evans, are 47 de ani acum, şi este nepoata lui Iosif Stalin, fiica Svetlanei Alliluyeva, mult iubita fiică a dictatorului rus. Chrese, botezată Olga la naştere, locuieşte în Portland, Oregon, şi este copilul Svetlanei cu cel de-al treilea soţ, un arhitect american.

Este năbădăioasa, tatuată, independentă, dar, spun reporterii de la Daily Mail, a rămas cu dragostea pentru confortul rusesc. Şi cu marea plăcere de a-şi face borş.

Chrese trăieşte într-o lume complet opusă faţă de ce şi-ar fi imaginat bunicul Stalin pentru ea, respectiv apartamentele luxoase din Kremlin unde Svetlana, mama ei, a fost crescută. A fost educată în Marea Britanie, a ales să-şi schimbe numele, pentru că lumea să n-o blameze şi s-o dispreţuiască pentru milioanele de oameni omorâţi de înaintaşul ei. Are o pasiune pentru tatuaje şi vorbeşte reporterilor britanici cu însufleţire despre ele.

Svetlana a murit în urmă cu zece ani, la vârsta de 85 de ani, din cauza unui cancer la colon. Îşi schimbase numele în Lana Peters şi-a iubit mult copiii şi a fost o mamă devotată pentru ei. Svetlana şi-a învăţat fiica să-şi schimbe numele.

“Întreaga ei viaţă a trăit cu povara crimelor înfăptuite de tatăl ei, deşi a încercat să-şi construiască o altă viaţă.

Dar a existat o perioadă în care mulţi oameni au învinuit-o că a avut partea ei de vină că Stalin a făcut atât de mult rău oamenilor şi i-au tot repetat asta, astfel încât mama chiar a început să creadă asta. Mi se pare atât de nedrept…”, spune Chrese.

Adauga un comentariu