Eveniment-Social

Chris Norman si Goran Bregovic, invitati la Festivalul International de Educatie

Publicat: 13 mai 2015
1

@ Noua spectacole pe esplanada Palatului Culturii si festivaluri de teatru, film si poezie, in cele zece zile ale FIE @ Pe langa concerte, mai sunt programate festivaluri de teatru, film, poezie si evenimente interactive

Cea de-a treia editie a Festivalului International al Educatiei are loc anul acesta la Iasi in perioada  22 – 31 mai, la Iasi, dar si în Chisinau si Cernauti, orase partenere în competitia Capitala Europeana a Culturii 2021. Oficialii primariei au anuntat ca programul din acest an al FIE va cuprinde sute de evenimente – concerte, expozitii, carte, film, conferinte, opera, teatru, educatie, care pot da timp de 10 zile Iasului anvergura unei veritabile capitale culturale europeane. Manifestarile vor avea loc pe axa Copou – Stefan cel Mare – Palatul Culturii. În paralel, vor mai avea loc zeci de manifestari în strada, atât în zona centrala, cât si în cartiere: proiectii de film, momente de opera si dans, spectacole de teatru, concerte, animatii si acrobatii. „Pentru administratia municipala este extrem de importanta marcarea unei particularitati istorice a Iasului, si anume aceea de a fi un centru de iradiere a culturii si a educatiei în spatiul românesc si european. Tocmai de aceea am simtit nevoia sa organizam si anul acesta festivalul pe alte coordonate decât cele ale sarbatorii populare traditionale, reprezentata de „Zilele orasului„, fara a pierde însa din vedere comunitatea ieseana în ansamblul ei”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Noua concerte pe esplanada Palatului Culturii

Pe durata FIE, pe esplanada Palatului Culturii sunt programate concerte zilnic. Astfel, primul weekend al FIE 2015 este dedicat operei si muzicii simfonice. Vali Boghean & Band, un fenomen în rândul românilor de peste Prut, vor urca pe scena marti, 26 mai. Joi, 28 mai, la Iasi este programat Marsul Absolventilor, manifestarea studenteasca urmand a fi incheiata seara cu un concert Goran Bregovic & The Wedding and the Funeral Orchestra.

Vineri, 29 mai, pe scena din fata Palatului Culturii vor urca Ionel Tudor & Big Band, alaturi de Marcel Pavel si invitatii sai, in spectacol „Very Classic”. Potrivit organizatorilor, orchestra maestrului Ionel Tudor ramâne la Iasi si pentru concertul de sâmbata, 30 mai, când iesenii sunt asteptati la concertul de rock simfonic sustinut de Directia 5.

FIE Iasi 2015 se încheie, cum altfel, cu recitalul unui star rock international de acum cateva decenii, fiind vorba de Chris Norman, celebrul solist al trupei Smokie, cea care a scos hit-urile „Living Next Door to Alice” sau  „Oh, Carol”. Printre evenimentele cele mai importante de la FIE se numara si Festivalul de Teatru EuroArt, care va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor, si Festivalul Filmului European, organizat la Casa de Cultura „Mihai Ursachi” din Copou, intrarea fiind libera. „In ceea ce priveste Festivalul International «Poezia la Iasi», acesta va aduce 40 de nume mari la Iasi, iar Festivalul International de Poezie «Grigore Vieru» întareste legatura cu fratii nostri de peste Prut. În tot acest timp, Parcul Copou se transforma în Parcul Educatiei Nonformale, cu ateliere de creatie, mind-lab, concursuri pentru copii, expozitii de carte si ateliere de mestesugarit. De asemenea, în centrul orasului, Piata Unirii devine Piata Artelor, unde au loc expozitii si ateliere de creatie”, au transmis organizatorii.

Programul Festivalului International al Educatiei Iasi, 22 – 31 mai 2015

Programul Festivalului International al Educatiei Iasi, 22 – 31 mai 2015 – Festivaluri in Festival –

Adauga un comentariu