Local

Chrysler furat din Italia descoperit la Vama Albita – FOTO, VIDEO

Publicat: 08 oct. 2014
Politistii de frontiera de la Vama Albita au intocmit dosar penal unui barbat, care conducea un autoturism Chrysler ce figura ca bun cautat in vederea confiscarii de catre autoritatile italiene. In data de 7 octombrie, la Vama Albita s-a prezentat, pentru efectuarea formalitatilor trecerii frontierei, pe sensul de iesire din tara, un barbat cu dubla cetatenie, romana si moldoveneasca, in varsta de 32 de ani, care conducea un autoturism Chrysler 300C Touring. Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au constatat ca autoturismul apartine unei firme de leasing din Italia, iar utilizator era un cetatean italian. Soferul nu a putut prezenta niciun document din care sa rezulte ca firma de leasing si-a dat acordul ca autoturismul sa paraseasca teritoriul Italiei. 
Avand suspiciuni cu privire la provenienta autoturismului, politistii de frontiera au contactat firma de leasing, iar reprezentantii acesteia au confirmat ca mijlocul de transport nu avea dreptul sa paraseasca teritoriul Italiei. Totodata, acestia au facut o plangere autoritatilor italiene care, la scurt timp, au emis o alerta pentru autoturismul in cauza, ca fiind bun cautat in vederea confiscarii.

Citeste si Sofer de autocar prins cu bagajele pline de anabolizante la Vama Albita

In legatura cu cele constatate, soferul a declarat ca la inceputul lunii octombrie, aflandu-se in localitatea Parma, Italia, l-a contactat pe cetateanul italian, caruia i-a cerut sa-i imprumute un autoturism in vederea deplasarii in Republica Moldova pentru a-si rezolva niste probleme personale. Cetateanul italian a fost de acord sa imprumute autoturismul Chrysler 300C Touring si i-a inmanat barbatului o procura notariala prin care il imputernicise sa detina, sa foloseasca, sa vanda, sa inchirieze si sa radieze din circulatie autoturismul. Soferul s-a ales cu dosar penal pentru furt, iar masina, in valoare de 155.000 de lei, a fost indisponibilizata.
Adauga un comentariu