Dulciuri

Ciambella cu iaurt

Publicat: 06 mai 2012

Ingrediente:

300 g faina de grau
4 oua
250 g iaurt natural
180 g zahar
150 ml ulei de seminte
16 g praf de copt
100 g amidon alimentar
100 g ciocolata rasa
un praf de sare

Mod de preparare:

In vasul de la robot, zbatem bine ouale impreuna cu zaharul si sarea, pana vom obtine o compozitie spumoasa. Adaugam iaurtul si uleiul, mixand incontinuu, apoi cate un pic din faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt. La sfarsit punem ciocolata rasa, amestecam si rasturnam compozitia intr-o forma de ciambella (cu diametru de cca 24 cm) pe care am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina. Am mai presarat deasupra niste fulgisori de ciocolata si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru circa 30 de minute. Facem o proba cu scobitoarea ca sa fim siguri ca nu e cruda, dar nici prea uscata.
Scoatem din cuptor, lasam la racit, taiem si servim. Este ideala ca mic dejun si ca o gustare alaturi de cafea.
Ciambella cu iaurt pregatita de Daniela.



loading...

Adauga un comentariu