Sport

Ciclism: Concurs de ciclocros in Italia cu participarea a doi ieseni

Publicat: 04 ian. 2000

•Din delegatia noastra face parte si „italianul” Claudio Fasolo

In urma cu trei ani, alaturi de sectia de ciclism a CSM Iasi a venit Claudio Fasolo, un impatimit al acestei discipline, fost campion national al Italiei in anii 1977 si 1978. Practicant al ciclismului inca de la varsta de 16 ani, Fasolo a izbutit sa le insufle elevilor ieseni cate ceva din mentalitatea unui profesionist al curselor, afirmand ca-si doreste sa puna pe picioare o sectie care nu demult era ca si inexistenta in Iasi.

Ca venirea sa la CSM este un castig, ne-o demonstreaza si invitatia trimisa din Italia pentru ciclistii ieseni. Ei au plecat deja in vederea participarii la cel mai puternic ciclocros al Italiei care se va desfasura pe 6 ianuarie. „Am foarte multi prieteni acolo iar acestia m-au invitat sa vin la acest ciclocros impreuna cu cativa ciclisti din Romania”, a precizat Fasolo.

Alaturi de tehnicianul italian, din delegatia ieseana mai fac parte Cristi Cociorva, antrenorul sectiei si cei doi sportivi, Ciprian Ionescu si Radu Panciuc, la concurs urmand sa mai participe si alti doi ciclisti de la Stirom Bucuresti, Florin Postolache si Nicolae Petre.

Cursa va avea loc in localitatea SolbiateOlona, situata in apropiere de Varese si la cativa kilometri de Milano. Revenind la Claudio Fasolo, sa spunem ca este unul dintre cei mai cunoscuti fosti ciclisti ai Italiei, fiind convocat la lotul national de sapte ori.

Cele mai frumoase amintiri ale sale considera ca sunt participarile la „Tour de France” (1985) si Turul Italiei (1983), alaturi de cei mai galonati ciclisti ai Europei. „Am venit in Romania in 1993 ca turist, iar la Iasi sunt din 1997. Din dragoste pentru aceasta disciplina m-am alaturat sectiei de la CSM Iasi si vreau ca in cativa ani sa facem din CSM Iasi Pitti Shoes una dintre cele mai puternice echipe din tara”, a conchis Claudio Fasolo.

In continuare, o scurta prezentare a celor doi ciclisti ieseni, participanti la concursul de ciclocros din Italia. Ciprian Ionescu, nascut in 1984, la Iasi, este elev in clasa a X-a la Liceul industrial nr. 6 si are in palmares locul II la Campionatul National de CTI. Este component al lotului national si in decursul carierei sale a mai obtinut un loc III la Campionatul National de mare fond pe echipe, precum si locul VII la CN, la aceeasi competitie, acum doi ani.

Radu Panciuc s-a nascut in anul 1983 si urmeaza in prezent cursurile Liceului Metalurgic din Iasi, in anul III. Palmaresul sau include un loc III cu echipa la Campionatul National de CTI in 1999, locul VI la CN de mare fond pe echipe si locul X la CN de contratimp individual.loading...

Adauga un comentariu