Eveniment-Social

Cimitir modernizat cu 8 milioane de lei la Iasi

Publicat: 08 mai 2015

Municipalitatea ieseana a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o investitie ce presupune modernizarea unuia din cimitirele din Iasi. Potrivit directorului SC Servicii Publice SA, firma de administrare a spatiilor verzi si cimitirelor primariei, administratia locala ar urma sa scoata la licitatie reabilitarea aleilor si imprejmuirii Cimitirului Sfintii Petru si Pavel in perioada urmatoare.

In urma întocmirii proiectului tehnic pentru executarea lucrarilor la cimitirul Sf. Petru si Pavel a rezultat conform devizului estimativ o valoare a lucrarilor de 8.2 milioane lei. „Lucrarile constau în reparatii la aleile principale de acces, reparatii la aleile secundare si de acces direct la parcele, respectiv refacerea stratului de uzura si înlocuirea sau montarea de borduri noi, lucrari de extindere a retelei de alei principale si secundare inclusiv montarea de borduri, împrejmuirea incintei si montarea de instalatii de supraveghere în cimitirul Sf. Petru si Pavel”, se arata in documentatia primariei. Sistemul rutier din cimitir ar urma sa fie unul de tip suplu, diferenta fiind data de structura constructiva. În cazul reparatiilor la aleile principale si secundare diferenta este data de grosimea stratului de binder care va fi de 6 cm. Împrejmuirea va fi alcatuita din panouri de plasa de sârma de otel pe un soclu de beton, urmand a fi inlocuite inclusiv portile de acces. „Se doreste si ca supravegherea perimetrala sa fie asigurata printr-un sistem de supraveghere video în circuit închis cu 22 camere video profesionale”, a precizat Laurentiu Ivan, directorul SC SPI SA.loading...

Comentarii
  • Pe cat punem pariu ca licitatia va fi castigata de Conest firma de suflet a lui Nichita si mai ales a lui Chirica? Daca totusi nu castiga Conest ce ziceti de IASICON?

Adauga un comentariu