Bizar

Cimitirul Diavolului, locul cu cele mai multe fenomene inexplicabile. Timpul sta in loc

Publicat: 31 iul. 2018
14

In apropiere de satul Kova, din regiunea Krasnoyarsk, din Rusia, in mijlocul unei paduri, se afla o pajiste misterioasa, de forma ovala, unde au loc mai multe fenomene greu de explicat. Locuitorii din apropiere au sculptat pe trunchiul unui copac un chip al Satanei, ca sa-i avertizeze pe drumeti sa pastreze distanta, iar locul a fost numit „Cimitirul Diavolului”. Pasarile sau animalele care intra in aceasta poiana mor, dar, in mod ciudat, cadavrele lor nu se descompun. Vegetatia nu prea creste in zona, iar animalele evita sa se apropie.

Putinii oameni care au avut curajul sa vina aici ca sa cerceteze fenomenul s-au plans de dureri de cap, greata si stari inexplicabile de anxietate, iar echipamentele de cercetare li s-au defectat brusc. Din pacate, multi exploratori care au vrut sa ajunga aici au disparut in imensa taiga ruseasca. In total, 75 de persoane, intre anii 1980-1990, inclusiv trei grupuri organizate, nu s-au mai intors niciodata, scrie descopera.ro.

Unul din cele mai cunoscute cazuri este cel al unui grup de turisti din orasul Nabarezhnye Chelny, care a plecat sa caute Cimitirul Diavolului, dar nu a mai fost vazut niciodata. In anul 1991, o expeditie a unor ufologi din Vladivostok a avut partial succes. Alexander Renpel, unul dintre participanti, spune ca in drum spre pe acea pajiste au inceput sa se intample lucruri nefiresti. „Acul busolei mele s-a blocat si indica numai nordul. Spre seara, oamenii au inceput sa simta furnicaturi in corp, aveau dureri de cap si de dinti. Toti eram foarte anxiosi. Cand am ajuns la pajiste, echipamentul nostru radio s-a stricat si am decis sa ne intoarcem”, povesteste Renpel.

Alte doua expeditii au fost organizate dupa anul 2000 de grupul de cercetare Phenomenon. Din pacate, si ei s-au intors dupa ce echipamentul li s-a stricat, in apropierea pajistei.
Adauga un comentariu