Local

Cinci decese cauzate de noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la Iași. Bilanțul total a ajuns la 720

Publicat: 08 apr. 2021
monitor de monitorizare a bătăii inimii
Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost externate 51 de persoane

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 08 aprilie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 39797 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 169 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore, la nivelul judetului Iasi au fost efectuate 1346 teste.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost externate 46 persoane.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 720.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 131 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 98 realizate de DSP Iași, 9 de SAJ Iași și 24 de Ambulanța Dacomed Iași.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 152068 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 88019 au fost vaccinate cu doza I si 64049 cu doza II. Pe data de 07 aprilie 2021 au fost vaccinate 1722 de persoane. Mentionam ca 501 de persoane au primit doza I și 1221 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 282 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 08 aprilie 2021, sunt ocupate 462 de paturi din care 66 sunt paturi ATI.

Actualizarea numărului persoanelor infectate cu Covid-19 în focarele existente din județul Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a două focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

 1. SOCIETATE DIN MUNICIPIUL IAȘI – la ultima testare s-au mai confirmat 2 salariaţi.

În cazul acestui focar, initial au fost confirmaţi pozitiv 4 salariați.

Măsuri:

În data de 07.04.2021 s-au primit rezultatele pozitive pentru încă 2 salariați. Angajații pozitivi au fost izolați la domiciliu și sunt monitorizați de către medicii de familie. S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor.

 1.  CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ȘI ASISTENȚĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂȚI HÂRLĂU – la ultima testare s-au mai confirmat 3 salariați.

În cazul acestui focar, initial au fost confirmaţi pozitiv 9 salariați și 19 beneficiari.

Măsuri:

S-au confirmat pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 încă 3 salariați. Aceștia au fost izolați și sunt monitorizați. S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

 • 9 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 7 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 7 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani (suplimentare cu un pat)
 • 5 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
 • 6 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
 • 19 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 13 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă mai este liber 1 pat ATI:

 • 1 pat ATI la Spitalul CF Iasi

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 122 de paturi:

 • 16 paturi la Spitalul de Boli Infecţioase
 • 2 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 3 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău
 • 19 paturi la Spitalul de Recuperare
 • 34 paturi la Spitalul C.F Iaşi,
 • 13 paturi la Spitalul Militar
 • 48 paturi la Spitalul CF Paşcani

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate paturile ATI.

7 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este liber 1 pat ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 08 aprilie 2021, un număr de 2286 de persoane se află în izolare, iar 1497 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 39969 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 40676 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Conform Hotărârii nr. 21 din 02 aprilie 2021, măsurile de carantina intra în vigoare pentru persoanele care sosesc în România din Muntenegru, Andorra, Cehia, Luxemburg, San Marino, Slovenia, Serbia, Suedia, Olanda, Cipru, Slovacia, Estonia, Monaco, Austria, Italia, Polonia, Africa de Sud, Aruba, Franta, Brazilia, Liban, Malta, Bahrain, Chile, Belgia, Uruguay, Macedonia de Nord, Kuweit, Republica Moldova, Ungaria, Palestina, Iordania, Seychelles, Kosovo, Bulgaria, Paraguay, Teritoriul Insulelor Wallis si Futuna, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Bosnia and Herzegovina, Letonia și Curacao.

Lista actualizată poate fi consultată pe pagina de internet a Institutului Naţional de Sănătate Publică, la link-ul www.cnscbt.ro.  

Adauga un comentariu