National

Cinci primari si peste 25 de angajati din primarii, anchetati de DNA pentru coruptie

Publicat: 04 iun. 2013
1

Patru primari si un fost edil din judetul Caras-Severin sunt anchetati de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) intr-un dosar cu fonduri europene.

Alaturi de acesti edili, mai sunt implicati si peste 25 angajati din primarii. Ei sunt audiati la acesta ora de procurorii din Timisoara, potrivit antena3.ro.

Printre cei chemati sa dea explicatii se numara primari din comunele Slatina Timis – Roma Gheorghe (PNL), Brebu – Viorel Rosca (PNL), Forotic – Ion Stoia (PNL), Gradinari – Ion Mosoarca (PSD), cel care este la cel de-al cincilea mandat, toti acestia in functie, dar si fostul primar din Armenis – Ion Vetris. Rosca, Stoia si Vetris au fost pana la ultimele alegeri membri ai PDL.
 
Un alt primar care ar fi trebuit sa raspunda intrebarilor anchetatorilor – Adam Trandafir, cel care a condus comuna Marga – a murit anul trecut, in timpul campaniei electorale, in urma unui infarct, dupa ce DNA a ridicat o serie de documente.
 
De asemenea, Romica Anculia este din nou anchetat pentru coruptie.

„Metoda folosita era aceeasi pentru care Anculia a fost deja condamnat in prima instanta la opt ani de inchisoare – cu recomandarea sa, omul de afaceri Tudor Jurj a incheiat contracte pentru reamenajarea pajistilor, cu valoare sub 15.000 euro, pentru a se putea fenta licitatia, cu primariile din Caras-Severin”, mai scrie sursa citata.
 
Ulterior, banii erau impartiti dupa metoda treimii – o parte ajungea la Anculia, o parte la primar si o alta ii ramanea omului de afaceri.
 
Lucrarile nu au fost deloc efectuate sau doar partial.
 

Adauga un comentariu