Eveniment-Social

Cinci primarii au semnat statutul de asociere ECO APA

Publicat: 09 sept. 2012
1

Vineri dupa-amiaza, in sala mare de sedinte a Primariei Pascani, a avut loc o intalnire cu o parte dintre primarii care doresc sa se afilieze Statutului Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara de utilitati publice pentru serviciul de alimentare cu apa si de canalizare “ECO APA”. Cinci comune au fost de acord ca prin reprezentantii alesi sa semneze actele necesare cu scopul de a participa la proiect. Este vorba despre comuna Stolniceni-Prajescu, comuna Cucuteni, comuna Motca, comuna Harmanesti si comuna Todiresti.
„Astazi (vineri – n.r.) o parte din primarii comunelor arondate municipiului nostru s-au prezentat pentru a semna acordul Statutului Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara de utilitati publice pentru serviciul de alimentare cu apa si de canalizare ECO APA. Vom vedea ce decizie vor lua si ceilalti primari. La ultima intalnire pe care am avut-o au fost de acord sa faca parte din acest proiect. Dupa semnarea statutului vom desemna o conducere, vom avea nevoie de un contabil, director, presedinte, iar imediat vom trece la intocmirea documentatiilor pentru accesarea de proiecte”, a declarat directorul Prest Serv Apa Pascani, Ioan Prisecaru.
O parte din primari nu s-au aratat a fi prea multumiti de proiectele lui Prisecaru si de afilierea lor in asociatia ECO APA pe motiv ca practic nu li se ofera prea multe avantaje. Cateva din comunele arondate s-au afiliat celor de la ApaVital Iasi iar in aceasta perioada incearca sa se desprinda de ei datorita costurilor mari pe care le au comparativ cu cei de la Pascani. „Eu sper ca primarii din jur sa vina alaturi de noi. Am discutat cu domnul Prisecaru si mai sunt inca de facut unele lucruri la asociatia ECO APA. I-am cerut ca imediat dupa ce termina cu asociatia, semnarea statului si tot necesarul, sa treaca la intocmirea documentatiilor pentru accesarea de proiecte. La ora actuala cea mai sigura sursa de finantare sunt proiectele europene si trebuie sa profitam de acest lucru”, a declarat si primarul Dumitru Pantazi.

Adauga un comentariu