Magazin

Cinci semne ca suferi de dereglari hormonale

Publicat: 13 feb. 2015
1
Stresul, poluarea, alimentatia dezechilibrata sunr principalele cauze ale aparitiei problemelor hormonale. Iata care sunt primele semne ce tradeaza dereglarile hormonale:
1. Pofta de mancare exagerata
Apetitul crescut, care se instaleaza chiar la cateva minute dupa ce ai mancat, indica o disfunctie de natura hormonala. Inseamna ca organismul tau nu poate controla eficient hormonii grelina si leptina, iar acestia se afla intr-un dezechilibru. Fiindca, grelina e de vina cand ti-e foarte foame, deci creste apetitul (este secretata de stomac), iar leptina induce satietatea, adica il scade (acest hormon este secretat de celulele adipoase).
2. Oboseala
In cazul in care te-ai odihnit suficient si esti cu analizele la zi (care arata ca nu suferi de anemie sau de alte carente de vitamine ori minerale), dar te simti obosita tot timpul, atunci starea de moleseala accentuata isi gaseste raspunsul in modificarile hormonale. Glandele paratiroide secreta un hormon care regleaza nivelul de calciu, dar cand acestea nu functioneaza optim si produc prea mult calciu, care provoaca lipsa de energie.
3. Migrene frecvente
Femeile sunt cele mai vizate de migrene. Acestea apar cand nivelul estrogenului, hormonul feminin, creste, iar asta se intampla inainte de menstruatie. Daca migrenele apar independent de acea perioada lunara, se recomanda un control amanuntit la ginecolog si efectuarea analizelor endocrinologice specifice.
4. Libidou scazut
Simti ca nu mai ai deloc apetit sexual, insa atractia fata de partenerul tau este aceeasi. Una dintre principalele simptome ale dereglarilor hormonale este scaderea libidoului. Alaturi de acesta, pot aparea dereglarile de somn si uscaciuna vaginala.
5. Transpiratia abundenta
Dereglarile hormonale pot cauza transpiratiile nocturne sau chiar bufeuri. Asadar, daca te confrunti cu astfel de probleme, incearca in primul rand sa stai departe de stres si sa consumi cat mai multe fructe si legume.Adauga un comentariu