Secretele istoriei

Cine a fost cea mai zgarcita femeie de pe Planeta. Povestile despre cum strangea banii au ramas in istorie. Iata cateva dintre ele!

Publicat: 06 iun. 2019

E greu sa acorzi titlul celui mai zgarcit om din lume. Cu toate acestea, una dintre cele mai avare persoane din istorie ar fi fost Hetty Green, o femeie de afaceri supranumita „Vrajitoarea de pe Wall Street”. Zgarcenia femeii a mers la extrem si au ramas in istorie povesti incredibile despre felul in care aceasta strangea banii.

Hetty Green a trait intre 1834 si 1916. Lucrand in domeniul financiar, aceasta a fost pentru o buna perioada de timp cea mai bogata femeie din Statele Unite ale Americii, dar, si cea mai zgarcita. Dupa moartea sa, din 1916, aceasta a lasat in urma o avere de aproximativ 100 de milioane de dolari, cam cat inseamna astazi vreo 20 de miliarde de dolari.

Hetty Green a locuit toata viata numai in apartamente mici, insalubre, ieftine. Se spune ca Hetty Green ar fi stat o noapte intreaga pentru a cauta un timbru postal de doi centi pe care sa-l aplice pe o carte postala. Motivul? Pentru a nu mai cheltui alti doi centi.

Aceasta a avut si doi copii, Edward Howland Robinson Green si Harriet Sylvia Ann Howland Green Wilks. Copil fiind, Edward Howland Robinson Green si-a rupt piciorul. Henrieta, mama sa, a cautat trei zile un spital pentru saraci, perioada in care infectia pe care fiul o avea a dus la amputarea piciorului. Toata viata, Edward Howland Robinson Green a fost nevoit sa poarte o proteza de pluta.

Hetty Green a suferit un ultim soc financiar la varsta de 81 de ani. Se spune ca s-ar fi suparat din cale afara cand a aflat ca bucatareasa ei a platit mai mult decat in mod obisnuit pentru o sticla cu lapte. De altfel, de aici i s-ar fi tras moartea femeii de afaceri de pe Wall Street.

Care sunt cele mai zgarcite popoare?

Potrivit unui studiu, francezii lasa cele mai mici bacsisuri cand viziteaza tari straine. Podiumul zgarceniei este completat, in ordine, de englezi si italieni. La polul opus, al celor mai generosi, se regasesc americanii. Bine ca romanii n-au fost inclusi in aceasta cercetare.loading...

Adauga un comentariu